logo

ASMALI : “ÖNÜMÜZDE ZORLU VE KESKİN KAVŞAKLAR VAR!”

  • MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Kdz. Ereğli Şubesi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin G 20 ülkeleri ortalamasının üzerinde büyüdüğünü savunarak , “ Önümüzde geçmek zorunda olduğumuz zorlu ve keskin kavşaklar var. Hep birlikte bu kavşakları geçerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Türkiye Yüzyılının hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Kdz. Ereğli Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor.

19 Ocak Perşembe günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde başlayan genel Kurula Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Belediye başkanı Halil Posbıyık,  Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Özölçer, Ormanlı Belde Başkanı Bayram Başol, 21-22 Dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, BBP İlçe Başkanı Yusuf  Karaoğlu, daire amirleri, STK yetkilileri ve üyeler katıldı.

Genel Kurul Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşı ile başladı. Ardından MÜSİAD’ın kurumsal tanıtım gösterimi ve Şube Başkanı Abdulkadir Çınar’ın faaliyetlerinin özetlediği sürpriz slayt gösterimi yapıldı.

ÇINAR, MÜSİAD’A BAĞLILIĞINI İFADE ETTİ

Açılış konuşmasını yapan Şube başkanı Abdulkadir Çınar, 1995 yılından bu yana üyesi olduğu MÜSİAD ailesine bağlılığını ifade etti ve dört yıl boyunca başkanlık yaptığını hatırlatarak, destek olanlara ve Şube Müdürü Kemal Kurtul’a teşekkür etti. Çınar’ın  aile bireylerine de teşekkür ederken duygulandığı görüldü.

POSBIYIK KISA KONUŞTU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ise MÜSİAD’ın çalışmalarından övgü ile söz ederek kısa bir selamlama konuşması yaptı ve başarılar diledi.

ASMALI : “EKONOMİMİZ BÜYÜDÜ”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’da konuşmasında MÜSİAD’ın Küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaştığını, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla Türkiye ekonomisine katma değer sağladığını ifade etti ve “MÜSİAD, küresel bir iş birliği ve sermaye platformu olduğu kadar gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketidir.” dedi.

Zonguldak ve Ereğli ekonomisinin sanayi ağırlıklı olduğunu istatistik rakamlar vererek hatırlatan Genel Başkan Asmalı, bölge iş insanlarını kutladı.

MÜSİAD olarak 2022 yılında gerçekleştirilen ve 2023 te yapılması planlanan faaliyetleri özetleyen Asmalı, “ülkemiz için ve tüm insanlık için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” diyerek sözü ülke ekonomisine getirdi. Asmalı bu bölümde, “Küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stag-flasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık bir göstergesidir.  Önümüzde geçmek zorunda olduğumuz zorlu ve keskin kavşaklar var. Hep birlikte bu kavşakları geçerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Türkiye Yüzyılının hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

VALİ TUTULMAZ, SEKTÖREL ÇEŞİTLİLİK İHTİYACINA VURGU YAPTI

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise MÜSİAD’ın aynı zamanda bir iyilik hareketi olduğunu savunarak çalışmalarını takdir ettiğini açıkladı. Doğalgaz ve kömür potansiyeli ile Zonguldak’ın dikkat çektiğine ve sektörel çeşitliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tutulmaz, sanayi arsası üretimindeki zorluklardan söz etti. Vali Tutulmaz ayrıca, TSO öncülüğüne projelendirilen Kdz. Ereğli 2. OSB ce Kafes Balıkçılığı projelerinin de verimli olacağına inandığını söyledi.

“TURİZMDE ÖNEMLİ DESTİNASYON HALİNE GELECEĞİZ”

Turizmle ilgili de önemli kazanımlar elde edinilmeye başlandığını ifade eden Tutulmaz, “Zonguldak ve turizmin yan yana gelmesi en uç kavramlar gibi değerlendirilirken artık turizmin ilimiz için de önemli bir kırsal kalkınma aracı olacağı görülmeye başlandı. Turizme yönelik yaptığımız çalışmalar, gerek tanıtımlarla gerekse alt yapı çalışmalarıyla her gün biraz daha ön plana çıkmaya başladı. Kısa süre önce Zonguldak Kömür Jeoparkı ile ilgili başvurumuz UNESCO Ulusal Jeopark olarak kabul edildi. Uluslararası Küresel Jeopark başvurumuz da şu anda UNESCO genel merkezinde değerlendirme aşamasında. Bunların ilimize marka şehir olma yönünde önemli katkısı olacaktır. Gerek endüstriyel miras, gerekse doğal zenginliklerimizle turizmin çok önemli bir destinasyon merkezi haline geleceğiz. Ancak bunun için özel sektörün yatırımlar yapması gerekiyor. Yani turizmle ilgili şu anda otel olarak ya da yeme-içme, eğlence yerleri gibi turizme hitap edebilecek yatırımların yapılması gerekiyor. Şu anda ilimizde Filyos bölgesindeki çalışmalar dolayısıyla oteller tamamen dolu. Bunun sonucu olarak Kruvaziyer gemisi otel olarak kullanılıyor. Yani o derece ilimizde yatak ihtiyacı var. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin bu alanlarda yatırım yapması öncelikle kendi yararlarına ama daha da uzun vadede ilimizin turizmine ciddi katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Tutulmaz, ayrıca yatırımcıların Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile de yakın çalışmalarında fayda gördüğünü kaydetti iş dünyası ile karşılıklı işbirliği tavsiye etti.

Haber yayına hazırlandığı sırada Genel Kurul, plaket töreni sonrasında verilen aranın ardından divan oluşturulması ve tek liste ile İş İnsanı Kemal Gülbay Başkanlığında yeni yönetimin belirlenmesi ile devam ediyordu.

MÜSİAD Genel Kurulunda tek liste ile gidilen seçim sonrası aşağıdaki yönetim listesi göreve başlayacak.

Paylaşın:
627 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ