logo

BAZILARI EREĞLİ’YE YERLEŞMEYİ DÜŞÜNÜYOR!

  • Kdz. Ereğli’ye gezi düzenleyen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin yabancı ülke öğrencilerinden bazıları ilçeye yerleşmeyi düşündüklerini söyledi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ) TÖMER Öğretim Görevlisi Ömer Kaya, yabancı ülke öğrencileri ile birlikte Kdz. Ereğli’ye gezi düzenledi.

Ereğli’nin tarihi ve turistik lokasyonlarını Türk Bayrağı eşliğinde gezen Kaya ve öğrencileri, güzel hava eşliğinde sahil gezisi sırasında rast gelen Gazeteci Doğan Gönüllü’ye Ereğli’yi çok beğendiklerini ifade etti.

Akademisyen Ömer Kaya, BAİBÜ’de 98 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Farklı ülkelerden 20 kadar öğrencinin katıldığı Karadeniz Ereğli gezisiyle ilgili bilgi veren Kaya, “Bir çok farklı bölgeyi gezerek ülkemizi tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz Ereğli’nin güzel ve görülmeye-yaşanmaya değer bir ilçe olduğunu söylüyorlar. Talep üzerine tekrar gelmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Öğrencilerden bazıları ise çok beğendikleri Ereğli’ye yerleşmeyi düşündükleri belirterek Gönüllü’den bu konuda destek istedi. Gönüllü’de “hepiniz Ereğli’nin turizm elçiniz oldunuz, yine bekleriz. Eğitimini aldığınız bölümlerle ilgili iş olanakları Ereğli’de var. Sizleri misafir etmekten memnuniyet duyduk” diye konuştu.

Grup hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaşın:
656 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ