logo

KİTAP ETKİLEŞİMİNİ ARTIRACAK PROJE: ‘KİTAPLARLA BÜYÜLENİN’

  • Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kitaplarla Büyülenin” konulu kitap okuma projesi ile öğrencilerin ve ailelerinin kitap etkileşimini artırılması hedefleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgiye göre; 15, 16 ve 17 Ekim tarihlerinde Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde başlayan ve okullarda devam eden etkinlik kapsamında Yazar Sultan Serdar Doksöz, üç gün boyunca hem öğrencilerle hem de öğretmenlerle keyifli söyleşiler, masal atölyesi, yazarlık atölyesi ve imza günü gerçekleştirdi.

AKGÜL, OKUMAMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kitaplarla Büyülenin” projesini değerlendiren Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, projenin temel amacının öğrencilere ve ailelerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bu sayede aile içinde bir okuma kültürü oluşturabilmek olduğunu açıkladı. Kitap okumanın, bireylerin hayal gücünü geliştirmesinin yanı sıra, kelime dağarcığını zenginleştireceğini ve eleştirel düşünme becerilerini artıracağına dikkat çeken Akgül, “Bu projeyle, hem çocukların hem de ailelerinin kitaplarla daha fazla etkileşimde bulunmasını hedefliyoruz. Etkinliklerimiz aracılığıyla aileleri de sürece dahil etmek ve onlara okumanın önemini anlatmak istiyoruz” dedi.

Proje kapsamında Mart ayı sonuna kadar 4 ünlü yazarın daha Ereğli’yi ziyaret edeceği belirtildi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Buna göre; Okuma Projesi komisyonunun belirlemiş olduğu kitaplar kapsamında oluşturulan listedeki kitap sıralamasına göre Mart ayının sonuna kadar beş online sınav gerçekleştirilecek, sınav sonuçlarına göre dereceye giren öğrenciler her sınıf seviyesinde ödüllendirilecek. Sınavlar 2.sınıftan 7.sınıfa kadar olan öğrencileri kapsayacak. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin öğretmenler de ödüllendirilecek.

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise şöyle açıklandı;
1. Olan öğrenciye 4K kameralı drone
2. Olan öğrenciye akıllı saat
3. Olan öğrenciye akıllı bileklik

Paylaşın:
91 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ