logo

EREĞLİ’DE THK’NIN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Karadeniz Ereğli’de Türk Hava Kurumu (THK)’nun kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli’de Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Anıt Park’ta düzenlenen törende THK Şube Başkanı Abdullah Hasçelik’in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Hasçelik, törende günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türk Hava Kurumu’nun 95 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 16 Şubat 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulduğunu belirtti. Kurumun adının 10 yıl sonra Türk Hava Kurumu olarak değiştirildiğini belirten Hasçelik şöyle konuştu:

“HAVACILIĞA VE İNSANLIĞA BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU”

“Türk Hava Kurumu Yüce Türk Milletinin desteğiyle büyümüş, ilerlemiş ve yurt genelinde 430’a yakın şube ağı ile havacılığa ve insanlığa büyük hizmetleri olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Kurumumuz tüm Türkiye’de hiçbir ayrım gözetmeksizin,  yaşları 11 ile 22 arasında değişen gençlerimizi, ‘Genç Kanatlar Topluluğu’ adı altında bir araya getirerek, bu gençlerimizin havacılık alanında olması gereken en yüksek noktaya ulaşması için tüm imkanlarını seferber etmektedir.

Türk Hava Kurumu, gençleri havacılık kursları ve sosyal faaliyetler konusunda yetiştirerek, ülkemize ve milletimize faydalı, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedir. Yurdumuzun değişik köşelerindebulunan havacılık eğitim merkezlerinde model uçak, yamaç paraştü, serbest paraşüt, mikrolayt, yelken kanat, planör gibi tamamen ücretsiz havacılık kursları vermekte olup, geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir.”

“TÜRK GENÇLİĞİNE ULAŞMAYA SÖZ VERİYORUZ”

Türk Hava Kurumu’nun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı emrinde, yıllardan bu yana yangın söndürme uçakları ile ülke ormanlarının korunmasında aktif görev aldığını belirten Hasçelik, “Geleceğimizin teminatı Türk gençliğidir. Kişiler gelip geçicidir ama kurumlar kalıcıdır. Türk Hava Kurumu sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır. Dünya değişiyor, ülkemiz gelişiyor, hayaller yavaş yavaş gerçek oluyor. Gözlerinizi gökyüzünden ayırmayın, Türk Hava Kurumu’nu izlemeye devam edin. Artık Türk Hava Kurumu’nu anlayabilecek ve anlatacak düzeyde olan, sadece ülkemiz ve milletimizin çıkarları doğrultusunda çalışacak olan bizler, Türk Gençliğine ulaşmaya söz veriyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Hasçelik, Kdz. Ereğli THK Şube Başkanlığınca 2019 yılında Ramazan ayında 35 bin lira fitre-zekat geliri elde edildiğini ve 12 bin liralık kurban bağışı toplandığını ifade ederek, şubenin yıl boyunca yürüttüğü çalışmalar ve gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra THK yöneticileri ve üyelerinin Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tören son buldu.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NU ZİYARET ETTİLER

Çelenk sunma töreninin ardından THK Şube Başkanı Hasçelik ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na ziyarette bulundular.

Kaymakam Çorumluoğlu’na THK’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundukları bilgisini veren Hasçelik, “Sonra da mülki amirimiz olarak ziyaretinize geldik, buradan da belediye başkanımıza gideceğiz. Her zaman yanımızda olduğunuz için Türk Hava Kurumu olarak desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerin de desteğinizle daha da iyi bir şekilde çalışacağımıza inanıyoruz.”dedi.

ÇORUMLUOĞLU, “SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Kaymakam Çorumluoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “konsept olarak bakıldığında bu kuruluşa destek olacak ve tecrübe anlamında güzel bir kadro oluşturulmuş. Özellikle sivili toplum kuruluşları parası pulu için yapılacak işler değil, tecrübelerinizi aktarmak anlamında güzel bir kuruluş. Bir süre yapın ondan sonra yeni arkadaşlara devredin. Bu tür kurumlarda şeffaf bir yönetim sergilenmesi ve toplumun her kesiminin kazanması, herkese hitap etmesi ana gaye olmalı. Zaman zaman bakıyorum şu kuruluş şunun elinde; öyle bir şey yok. Bugün çevre bilinci hepimizindir, Atatürk hepimizindir, Cumhuriyetçilik hepimizindir, bayrak hepimizindir siyasi görüş farklı olabilir ama o kurumlara hepimizin sahip çıkması gerekiyor.”diye konuştu.

Ziyarette Kaymakam Çorumluoğlu’na çiçek takdimi yapıldı ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

Hasçelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kaymakamlığın ardından Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın şehir dışında olması nedeniyle THK heyetini Başkan Vekili Mehmet Akçakaya ağırladı. THK Başkanı Abdullah Hasçelik, THK’nın 95’inci yılını kutladıklarını belirterek oluşan THK yönetimiyle yeni dönemde güzel işlere imza atmak istediklerini, Belediye ile de koordineli bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Başkan Vekili Mehmet Akçakaya, THK’nın 95’inci yılını kutladı, Belediyenin her zaman olduğu gibi kamu yararına çalışan dernek ve kuruluşlar ile tüm STK’lara desteğini sürdüreceğini belirtti.

Paylaşın:
1446 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ