logo

ADD: “ÇANAKKALE ZAFERİ ATATÜRK’LE BİRLİKTE ANILMALIDIR”

  • ADD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Turgay Erdoğan, ’18 Mart Çanakkale Zaferi’ açıklamasında, Çanakkale Savasını bugün Zafer olarak kutluyorsak başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün unsurlarıyla anmak zorundayız.dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kdz.Ereğli Şube Başkanı Turgay Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ADD Genel Merkezinin eş zamanlı açıklamasını paylaşarak kutladı, şehit ve gazileri minnetle, şükranla andı.

ADD açıklamasında, “Çanakkale Zaferi vatan toprağını ve bu vatanın evlatlarını tanımayan Alman Subayları ve onların is bilmez yardakçılarına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve savaş taktikleriyle ve bu vatan uğruna canını hiç düşünmeden feda eden 15 yasındaki çocuklardan 70 yaşındaki bu vatan evlatlarını sayesinde kazandık.” görüşüne yer verildi.

“Çanakkale Savasını bugün Zafer olarak kutluyorsak başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün unsurlarıyla anmak zorundayız. Her hangi birinin yerine ermişleri evliyaları koymak demek orada dökülen her bir damla kana ihanet etmek demektir” diyerek genel merkezin basın bildirisini paylaşan Erdoğan, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Türk Milleti; 19 Şubat 1915 den 18 Mart 1915’e kadar 1 ay boyunca Çanakkale tabyalarında savaşan neferleri de, İngiliz denizaltısını periskopundan vuran Müstecip Onbaşıyı da, 250 kiloluk top mermisini sırtlayıp namluya süren Seyit Onbaşıyı da, Nusrat Mayın Gemisi Komutanı Tophaneli Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey’i de, 25 Nisan 1915’in şanlı 57. Alayını ve komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’i de, Cevat ve Esat Paşaları da, Onlar’ın kuru tayınlarını, şekersiz üzüm hoşaflarını da ve elbette Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Paşa’yı da unutmuyor, unutmayacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; büyük zaferimizin 109. yıl dönümünü gururla kutluyor, değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz.”

Paylaşın:
157 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ