logo

“AHİLİK FELSEFESİ, ETİK DEĞERLERİ KAZANCIN ÖNÜNDE TUTAR”

  • Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu 18-24 Eylül 2023 tarih aralığında kutlanacak Ahilik Kültür Haftası nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Etik değerlerin önemine vurgu yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun Ahilik Kültür Haftası Kutlama Mesajı şöyle :

“Tüm iyi, güzel ve anlamlı değerlerin bir arada olduğu bir kültürü ve düzeni ifade eden, toplum yararını her daim ön planda tutarak, dürüstlük ve doğruluk ilkesini yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile ticarete hâkim kılan ahilik geleneği, geçmişten günümüze kadar uzanan, korunması ve yaşatılması gereken önemli değerlerimizdendir.

Yardımlaşma ve dayanışmanın yanında; çalışma disiplininin, sevgi ve saygının, cömertliğin, sorumluluğun, dürüstlüğün, hoşgörünün, merhametin, yalandan uzak durmak gibi etik değerlerin içtenlikle özümsendiği bir felsefe üzerine kurulan ahilik geleneği, toplumsal yaşantımızda da büyük bir anlam ifade etmekte, önem taşımaktadır.

Ahilik ilkelerini benimseyerek, iş, ticaret ve çalışma hayatında titizlikle uygulayan, üretim ve yarattıkları katma değer ile ülkemiz ekonomisine güç katan, toplumsal yaşantımız ile ahilik geleneği ve teşkilatının vazgeçilmezleri esnaf ve sanatkârlarımız etik değerleri kazancın önünde tutarak çalışma hayatlarını ticari ahlak kuralları çerçevesinde titizlikle sürdürmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; çalışma hayatımızda, ülkemiz ve İlimiz ekonomisinde önemli bir yeri olan esnaf ve ticaret erbabının Ahilik Kültür Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar, hayırlı bol kazançlar ve esenlikler diliyorum.”

Paylaşın:
261 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ