logo

AİLE HEKİMLERİ RAHATSIZLIKLARINA EYLEMLERLE ÇÖZÜM ARAYACAK

  • Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu(AHEF), 20 Aralık Cuma günü Ankara’da yaptığı basın açıklaması ile artan şiddet olaylarına ve hak gasplarına karşı miting ve eylemlerle çözüm arama kararı aldı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu(AHEF), 20 Aralık Cuma günü Ankara’da yaptığı basın açıklaması yaptı.

Diğer İl yöneticileri ile birlikte Zonguldak Aile Hekimler Derneği (ZAHED) Başkanı Dr Tarkancan Aktemur ve yardımcısı Oğuz Uçar’ın da katıldığı toplantıda, katılımcılara AHEF Strateji grubunun çalışmaları ve Stratejik eylem planı taslağı sunuldu.

Aktemur’dan alınan bilgiye göre ; Toplantıda AHEF Danışma grubunda yapılan stratejik eylem anketi sonuçları değerlendirildi ve İllerde yapılan anketlerin sonuçları analiz edildi. Katılımcıların, öneri ve beklentileri görüşüldü. 

Toplantının sonuç bildirgesinde “Sürekli artan iş yükü ve beklentiler, zamanla azalan hak edişler ve önlenemeyen sağlıkta şiddet konusunda farkındalığı artırmak amacıyla; Sağlıklı ülke geleceği ve iyi aile hekimliği için aşağıdaki kararlar alınmıştır.” Denildi.

AHEF Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar şöyle açıklandı:

1.  Şubat ayı içerisinde Ankara’da geniş katılımlı miting yapılması,

2.  Süreç içerisinde Stratejik eylem planı kapsamında aksiyon planlarının hazırlanması( fax, mail ve imza kampanyası) ve sahaya duyurulması, il dernek yönetimlerinin de kendi illerinde duyurması ve katılımın sağlanması,

3. Eylem planının aynı zamanda platform üyesi STK ‘ lar ile birlikte değerlendirilmesi amacıyla platform üyelerinin davet edileceği bir toplantı düzenlenmesine karar verilmiştir. 

Paylaşın:
731 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ