logo

AK PARTİ ÇALIŞMALARI ÖZETLEDİ, POSBIYIK’I ELEŞTİRDİ

  • AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek ilçede yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştirdi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Binası’nda İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin, Belediye Meclis Üyesi Numan Korkmaz ve partililerin katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirdi.

MİLLETVEKİLİ UÇAR, POSBIYIK’I ELEŞTİRDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, toplantıda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştirdi. Posbıyık’ın sadece festivallerle gündemde kalmaya çalıştığını savunan Uçar, basın toplantısında yaptığı konuşmada özetle “Yerel yönetimler ile merkezi hükümet ne kadar uyumlu çalışırlarsa o bölgeye hizmetler daha hızlı şekilde geliyor. Yerel yönetimlerin yapması gereken bir takım meclis kararları gerekiyor. Diyalog iyi kurulamadığından dolayı ne yazık ki bazı projelerimiz burada gecikti. Biz Ereğli’de 4-5 önemli proje üzerine yoğunlaştık. Çok şükür, hükümet binamız, Ereğli- Devrek Yolu’muz, Kaymakamlık Binamız, Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz fakülteler gibi önemli projelerimizi peyder pey hayata geçirmeye başladık. Belediye Başkanlarımızın bölgelerine yaptığı ve yapmış olduğu yatırımlar, vatandaşa hizmet anlamında heyecanlarını görüyoruz. Ama bir taraftan bazı belediyeleri ne yazık ki görüyoruz ki hala eleştiri yapmak, tehdit etmek, magazin belediyeciliği yapmak tutumu içerisindeler. “diye konuştu.

BOZKURT DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI ÖZETLEDİ

Toplantıda AK Parti’nin ilçeye kazandırdığı hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Bozkurt, göreve geldikleri günden bu yana önceliklerini Ereğli-Devrek arası karayolunun yapımına verdiklerini, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ihalesinin yapılarak yüklenici firmanın çalışmalara başladığını, Hükümet Konağı ve emniyet binası ihalesinin tamamlandığını yer tesliminden sonra inşaatına başlanacağını, ilçede Adli Tıp Kurumu kurulduğunu, üniversite Kampüsü için Erdemir ile eğitim vakfı arasında protokol imzalandığını. söyledi. “Erdemir’in büyük katkısı olacak kendilerine teşekkür ediyoruz.” diyen Bozkurt, Ereğli’mize yeni bir fakülte kazandırmak noktasında büyük bir adım atmış olacağız.” dedi.

ÇEVRE YOLU 2023’TE BAŞLAYACAK

Bozkurt ayrıca, 10 bin metre karelik alanda özel eğitim kampüsünü kurulacağını, iki adet yurt binası kazandırılacağını, Yunuslu köyüne 800 kişilik cezaevi projesi olduğunu bildirdi ve eğitim ve sosyal-kültürel yatırımlarının sürdüğünü söyledi. Ereğli çevre yolu projesinin önemine dikkat çeken Bozkurt, “bizim için önemli. Ereğli’de trafik sıkışıklığında büyük problem yaşanıyor. Çevre yolu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor, önümüzdeki süreçte 2023 yatırım programına aldırıp, bismillah diyeceğiz.” dedi.

REVİZYONU KİM ENGELLİYOR?” DİYE SORDU

Konuşmasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ‘Revizyon’u AK Parti engelliyor’ şeklindeki suçlamalarına yanıt veren Bozkurt, 3,5 yılda tek bir proje bile hayata geçirilmediğini söyledi. Bozkurt Konuşmasında, Başkan Posbıyık’ın 2019 yılı seçim projelerini yerine getiremediğini savundu ve “Kdz. Ereğli Belediyesi, bu bütçeyi ne yapıyor? 18 yıldır belediye sarayı yapılacak hala ortada yok. Eski belediye binası müze yapılacaktı hala yok. Bir revizyondan bahsediliyor. 2012 yılında revizyon yaparken ‘250 bin kişiye hitap edecek, 30-40 sene revizyona ihtiyaç duyulmayacak’ dendi. Aradan 9 sene geçti, 9 senede ne oldu da revizyon ihtiyacı duyuldu? Revizyon ile ilgili iktidara taş atıyor. Revizyonun engellendiğini söylüyorlar, revizyonu kim engelliyor? Kendisinin bunun izahatını yapması lazım. Yapılan 18 çalışmalarını kim yapıyor? Yaptıkları 18 ile mağdur edilen birçok vatandaşımız var. Kendisine üzülüyorum. Gündemi saptırmak için kendi yapamadıklarını konuşulmasında diye suni spekülasyon yapıyor. Cami projesi Ereğli’de gündemde sayın vekillerimizi, Zonguldak valimizi, belediye başkanımızı ziyarete gittik yapılması noktasında talepte bulunduk. Cami projesinin deniz kenarına yapılmasını kendisi istedi. Sonrasında bu projenin Ereğli halkına rağmen olmayacağını söyledi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.”

Toplantıda Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol beldelerinde ve Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin ise köylerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. (iha)

Paylaşın:
347 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ