logo

“AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ ERDEMİR’E LİSTE VERDİ Mİ?”

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr.Evrim Balbaloğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR)’nda Endüstri Meslek Lisesi Mezunlarının işe alım başvuru işlemlerini “garip bir iş” olarak niteleyerek, “Zonguldak AK Parti milletvekilleri işe alınacaklar listesi vererek kurumun işleyişine müdehale etmişlermidir ?” diye sordu.

Konu ile ilgili iktidar partisi milletvekillerinden açıklama beklendiğini ve işin takipçisi olacağını sert sözlerle ifade eden Balbaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2019 seçimlerinde Ereğli için verilen sözlerin yerine getirilmesini talep eden “Soruyoruz!” başlıklı kısa bir video da çekti.

Balbaloğlu aynı konudaki yazılı açıklamasında ise şu görüşlere yer verdi:

Tarih : 19 Mart 2019 Sayın Cumhurbaskanımız 31 Mart Seçimleri öncesi şehrimizde düzenlenen mitingde, Ereğli Demir ve Çelik (ERDEMİR) fabrikasında 1 milyar dolarlık yatırımla ilave bin kişilik istihdam sağlanacağını açıkladı. O günden bugüne kadar geçen süre 2 yıl 14 gün. Seçimlerden 12 gün önce 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı ve 1000 kişilik istihdam gercekleştireceği müjdelenen kurum, 27 Şubat 2006 tarihinde özelleştirme süreci, kamu hisselerinin OYAK Grubu’na devri ile tamamlanan şehrimiz, bölgemiz ve Türkiye’nin pırlantası, Türkiye’nin en büyük yassı demir üreticisi Erdemir. “Özel” şirket statüsündeki bir şirketin elbetteki yapacağı yatırım ve yaratılacak istihdam şehrimiz, bölgemiz ve TÜRKİYE’miz için fevkalade önemlidir, gurur duyarız.

İKTİDAR MİLLETVEKİLERİNE ‘SEÇİM VAATLERİNİ’ SORDU

31 Mart Yerel seçimler öncesi Özel bir şirketin yatırım ve istihdam bilgilerinin müjdelenerek siyasete alet edilmesinin üzerinden 745 gün geçti. Ak Parti Zonguldak Milletvekillerine Soruyorum; Siyasete alet edilen kurumun 1 milyar dolarlık yatırımı bitti mi? 1000 kişilik istihdam gerçekleşiyor mu ? Yatırımlar için ön görülen istihdamın mevcut taşeron kadrosundan temin edilmesi’ ne dair birinci ağızlardan yapılan açıklamaların ardından ne değişti ? Siyaseten vaat edilen 1000 kişilik istihdamın içinde umut verilen, taşeron ve OYPA personeli istihdama dahil mi ?

“İŞE ALINACAKLAR LİSTESİ VERİLDİ Mİ?”

29 Mart itibari ile başladığı kulaktan kulağa yayılan, 30 Mart’ta yerel basında çıkan haberler ile kamuoyuna yansıyan ve tüm kesimlerde infial uyandıran bu ‘garip’ işe alım başvuru sürecinde Zonguldak AK Parti milletvekilleri işe alınacaklar listesi vererek kurumun işleyişine müdehale etmişlermidir ? İktidar Milletvekilleri Karadeniz Ereğli ve bölge halkına açıklama yapmak zorundadır. Siyaset, toplumda çatışma halinde olan çıkarların ortak bir paydada uzlaştırılmasıdır. Politikacı kendisine yetkiyi veren veya vermeyen insanlar arasında ayrım yapmamalıdır. Siyaset umut tüccarlığı değildir, politikacı umut satamaz, umut tacirligi yaparak kendisine gelecek inşaa edemez.

“İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Ülkemizin Covid-19 pandemisiyle mücadele verdiği bu günlerde yaşananları gençlerimiz asla unutmayacaktır. Amaçları sadece evine ekmek götürmek olan gençlerimiz kimsenin oyuncağı değildir, hayallerini, umutlarını, geleceklerini kimse çalamaz. İYİ Parti bu “garip” işe alım başvuru sürecinin takipçisi olacak bu işin peşini bırakmayacaktır.

İŞTE BALBALOĞLU’NUN İLGİNÇ İDDİALAR VE SORULAR YÖNELTTİĞİ O VİDEO :

Paylaşın:
1641 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ