logo

11 Mayıs 2024

AKADEMİSYEN AKÇAY, ‘PLANLI ESKİTME’ SÖYLEŞİSİNE KATILACAK

  • Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi ve Medyanın Tüketim Alışkanlıklarımızdaki Rolü” konulu söyleşi etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğe Sakarya Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile ERMED Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci-Çevirmen Hüseyin Aksakal konuşmacı olarak katılacak.

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’nin (ERMED) ev sahipliğinde düzenlenen “Planlı Eskitme Stratejisi ve Medyanın Tüketim Alışkanlıklarımızdaki Rolü” konulu söyleşiye, Sakarya Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile Gazeteci-Çevirmen Hüseyin Aksakal konuşmacı olarak katılacak.

11 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ KELEŞLER PARK OTEL’DE

Planlı Eskitme Stratejisi üzerine akademik çalışmalar yapan ve 2018 yılında “Planlı Eskitme Stratejisi Üzerine Araştırmalar: Sosyo-Psikolojik Bir Değerlendirme” adlı kitabı yayımlanan Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay’ın, Planlı Eskitme Stratejisi ve bu stratejinin türleri konusunda ayrıntılı bilgiler vereceği söyleşide, Kdz. Ereğli’de uzun yıllardan bu yana gazetecilik yapan Gazeteci-Çevirmen Hüseyin Aksakal da, Medyanın Tüketim Alışkanlıklarımızdaki Rolü’nü ele alacak. Söyleşide, “Eşyalarımızın miadının ne zaman dolduğuna kimler karar veriyor? Teknolojideki olağanüstü gelişim ve ilerlemeye karşın, neden eşyalarımızın ömrü uzamıyor, aksine kısalıyor? Gerçekten son teknolojiyi mi kullanıyoruz yoksa şirketlerin kullanmamızı uygun gördüğü kadarını mı? Tüketicinin, satın aldığı üründen ne zaman ayrılacağına kendisinin karar veremiyor olması etik mi?” gibi sorulara yanıtlar aranacak.

Söyleşi, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te, Keleşler Park Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

GÖNÜLLÜ “TOPLUMSAL SORUNLARA DUYARLILIĞIMIZ GEREĞİ….”

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, Ereğli’de yaşayanları ERMED’in düzenlediği söyleşi etkinliğinde buluşmaya davet ederken, “Toplumsal sorunlara olan duyarlılığımızın ve toplumu bilgilendirmeye yönelik misyonumuzun yansımalarından biri niteliğindeki söyleşi etkinliğimize, Planlı Eskitme konusuna merak ya da ilgisi olan, insanlığın hızlı ve sürekli bir tüketici haline getirilmesinden rahatsızlık duyan ve bu konuya kafa yoran tüm meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızı davet ediyor; birlikte bilgilenelim, birlikte sorular soralım ve tartışalım diyoruz.” dedi.

Paylaşın:
364 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ