logo

AKM’DEKİ SERGİ SALONLARI YENİDEN KAPILARINI AÇTI

Kdz. Ereğli’de bir süredir tadilat dolayısıyla kapalı olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’ndeki sergi salonları, “Bellekteki İzler” sergisinin acılışıyla yeniden faaliyete geçti. 

Kdz. Ereğli’de yeniden düzenlenen AKM sergi salonları, “Bellekteki İzler” sergisiyle kapılarını yeniden açtı. 

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ile Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işbirliğiyle 19 Şubat Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen sergi; Ereğlili Ressam merhum Osman Zeki Oral anısına düzenlendi. Sergide 103 sanatçının 105 eseri yer aldı. 

ARISOY, MUTLULUĞUNU İFADE ETTİ

Serginin açılış töreninde konuşan BRHD Başkanı Güzin Arısoy; derneklerinin kurucularından olan ve Türk resim sanatının önemli temsilcilerinden biri olan Osman Zeki Oral anısına açılan sergide yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve “bugün Osman Zeki Oral bizi buraya topladı. Bu sanatın gücünü ortaya koyuyor. Bütün zorluklara rağmen, pandemiye rağmen bir aradayız. 103 sanatçı ve 105 eserle Ankara’dan buraya gelip bu güzel salonu doldurduğumuz için çok mutluyum. Bu arada Vedat Can’ı da anmak isterim. İhsan Çakıcı hocam güzel bir jest yaptı, kendi koleksiyonundan Vedat Can’ın da bir eserini buraya gönderdi. Vedat Can’ı da saygı ve minnetle anıyoruz.”dedi. 

Arısoy, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ve ekibine davetlerinden ve ev sahipliklerinden dolayı teşekkür etti. Posbıyık da Arısoy’a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. 

POSBIYIK, “SANATI VE SANATÇIYI DESTEKLEMEYİ SORUMLULUĞUMUZ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da açılıştaki konuşmasında AKM sergi salonlarının yeniden düzenlenerek açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek; “Bugün çok değerli misafirlerimiz var. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin değerli sanatçılarını Ereğli’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok zor şartlar altında, pandemi döneminde bizi kırmadılar ve açılışımıza katıldılar. AKM’de yeniden tadilat yaptık ve bu yeni açılışına en çok ne yaraşır dedik; bizim çok kıymetli değerimizin Osman ağabeyimin de olduğu, Vedat ağabeyimin de olduğu Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ile bunu açmaya karar verdik. Bu amacımıza da eriştik. Sergi salonlarımız bugün itibariyle faaliyete geçiyor ancak sinema salonu veya çok amaçlı salon henüz bitmedi. Oradaki çalışmalar devam ediyor”diye konuştu. 

Posbıyık; şehirlerin sanatçılarıyla, değerleriyle ve kültürel miraslarıyla büyüdüğünü dile getirdi ve “günümüzde kentlerin gelişmişlik düzeyini bunlar belirliyor. Osman Zeki Oral; sanatçı kişiliği, eserleri ve yaşamıyla Ereğlimizin en büyük değerlerimizden birisidir. Bu açılış sergisini Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Osman Zeki Oral’ın anısına özellikle düzenledik. Bu sergi, şehrimize mutlaka bir zenginlik katacaktır. Dernek Başkanı Güzin Arısoy’a süreçteki katkılarından dolayı özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Sanatı, sanatçıyı ve kültürü desteklemeyi sorumluğumuz olarak görüyoruz.”ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Devrim Balbaloğlu, BRHD Başkanı Güzin Arısoy ve dernek üyesi ressamlar birlikte açılış kurdelesini kestiler. 

ORAL ANISINA SÖYLEŞİ DE YAPILDI

Sergi açılışından sonra; AKM Nikah Salonu’nda aynı zamanda BRHD’nin kurucu üyesi olan Osman Zeki Oral’ı anma söyleşisi yapıldı. “Anılarda Osman Zeki Oral” konulu söyleşide, yakınları ve sanatçı arkadaşları, kendisiyle ilgili anılarını dile getirdi. Oral’ın hayatıyla ilgili kısa bir film gösterimi de yapıldı. 

“Bellekteki İzler” sergisi bir ay boyunca Osman Zeki Oral ve Vedat Can sergi salonlarında açık kalacak. 

Paylaşın:
691 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ