logo

AKŞENER’E EREĞLİ’DE ÇOK YOĞUN İLGİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirdiği, ‘esnafın sorunları dinleme ve vatandaşlarla bir araya gelme programına halk çok yoğun ilgi gösterdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak’ta gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Kdz. Ereğli ilçesine geldi.

İlçe merkezinde İyi Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu ve ekibi tarafından yoğun bir kalabalıkla karşılanan Akşener, gördüğü yoğun ilgi karşısında memnuniyetini ifade etti. Ereğli’deki programına gecikmeli katılan Akşener’i karşılayanlar arasında CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta yer alırken, esnaf ziyaretinde partisinin Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen ile Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da eşlik etti. Partinin ilçe yöneticilerinin programda aksaklık olmaması için yoğun ve titiz çaba gösterdikleri gözlendi.

YILLAR ÖNCE ÖĞRETMENLİK YAPTIĞI EREĞLİ’YE GENEL BAŞKAN OLARAK GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kdz. Ereğli’de esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Meral Akşener’e öğretmenlik yaptığı ve ilk görev yeri olan Kdz. Ereğli’ye bağlı Ormanlı köyündeki yıllar hatırlatıldı. Akşener ilçeye geliş süreci ve yaşadıklarını kısaca anlatarak, “Ben yeni okulu bitirdiğimde okul dördüncüsü olarak mezun olmuştum. İlk 5’e istediğiniz yere tayin hakkı vardı o zaman öğretmen okullarında. Biz beş kız, beşimizde bayrağımızın dalgalandığı yer vatanımızdır dedik. Okul birincisi Kars’a gitti. Ermenistan sınırında bir köye gitti. Benimki de Zonguldak Kdz. Ereğlisi Ortacı köyü çıktı. Geldim, bir okul 1974 yılı. Ve muhtarın evine gitmiştim. Gece orada kalmıştım, harika bir eşi vardı. Sonra ben üniversite kazanınca döndüm.” ifadelerini kullandı.

ESNAFA İŞLERİ SORDU; DERT DİNLEDİ!

İsa Baytekin adlı esnaf, Akşener’in “işlerin nasıl?” sorusu üzerine; “işler baya durgun, esnafın hali şu an berbat bir durumda. Destek amaçlı verilen paralar vardı, bu parayı almak için bizi esnaf olarak almıyorlar. Yorgancı olduğumuz için alamadık. İşlerimiz pandemiden sonra yüzde 80 tabana indi. Sattığım malı yerine koyamıyorum şu anda. Bir evi çok zor geçindiriyoruz.”dedi. Akşener’in “haftada ne kadar et alabiliyorsunuz sorusuna ise Baytekin, “bir ay oldu ben daha et görmedim. İşin gerçeğini söylemek gerekirse. Tavuk deseniz bir yere gidiyorsunuz kilosu 55 lira, bir yerde 40 lira. Balık almaya gidiyorsun balığın kilosu 60 lira, 100 lira. Ne satıcam da ben bunun hangisini alıp yiyeceğim”diye konuştu.

Ziyaret ettiği bir diğer esnaf Yusuf Bayram’ın dükkanında konuşan Genel Başkan Akşener, “gezdiğimiz esnaf pandemi ile beraber çok fazla sarsıntı yaşadığını söylüyor. Elektrik parasından şikayet ediyorlar, stopajdan şikayet ediyorlar, Bağkur primlerinden, ssk primlerinden şikayet ediyorlar. Ne satarsanız satın, girdilerin çok pahalı olduğunu söylüyorlar.” ifadelerine yer verdi. Esnaf Bayram da, işlerinin zorlaştığını ifade ederek “satışlarımızda sıkıntı var.” dedi.

“EREĞLİ’DE GÖRDÜĞÜM İLGİDEN ÇOK MEMNUNUM”

Ardından beraberindeki heyet ile İnönü Parkı içinde Cam Kafe’nin önünde halkla buluşan Akşener, burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Partisinin bazı milletvekilleri ve yöneticilerinin de eşlik ettiği Akşener, Kdz. Ereğli halkının kendisine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi ve “Basın mensuplarımız, bugün bütün gün bizi takip ettiler. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasa yanmışız. Ereğli’de gördüğüm ilgiden çok memnunum. Niye memnunum? Çünkü biz gerçekleri öğrenmek üzere, esnafın, işsizin, kadının, gencin, çiftçinin, köylünün, besicinin derdini öğrenip bunları kamuoyuna mal etmek üzere buradayız. İnsanlarımız, Ereğlili kardeşlerimiz bu samimiyetimiz sebebiyle kalplerini, gönüllerini bize açtılar; onlara çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Akşener, “Önümüzdeki Genel Seçimde Milletvekili sıralamasında Ereğli’ye kaçıncı sırayı vereceksiniz?” şeklindeki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Öte yandan Akşener burada, öğretmen olarak Ormanlı’da kaldığı yıllarda ev sahibi olan kişi ile görüşerek hasret giderdi. Akşener’e şehit madenci forması hediye edildi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
1064 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ