logo

ALAN, “SARSILMAZ BİR RUHUN ONURLU MÜCADELESİDİR”

Alan: “Millet olarak yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam inancın ve sarsılmaz bir ruhun onurlu mücadelesidir.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105.yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Alan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır. Çanakkale Savaşı, bu milletin bitmek ve tükenmek bilmeyen mücadelesi ve ruhuyla kazandığı en büyük kahramanlık destanının yazıldığı savaşlardan biridir. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz, vatanını yüksek bir milli ruh ve bilinçle, canı pahasına savunduğunu göstermiştir. Millet olarak yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam inancın ve sarsılmaz bir ruhun onurlu mücadelesidir. Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de düşmanla göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna zerre etmeden ölümü göze almıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının, dün olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından kutsal bir emanet olarak ilelebet korunacağı iyi bilinmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.”

Paylaşın:
614 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ