logo

ALAN, “ZONGULDAK’TA 100’ÜN ÜZERİNDE POZİTİF VAKA, 5 VEFAT VAR”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, koronavirüs salgını ile ilgili açıklamada bulunarak Zonguldak’ta pozitif vaka sayısının 100’ün üzerinde olduğunu ve hayatını kaybeden 5 vatandaşın bulunduğunu belirtti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, koronavirüs salgını ile ilgili açıklamada bulundu.

“YAŞLI NÜFUS ORANIMIZ DİĞER İLLERE GÖRE FAZLA”

Zonguldak’ın yaşlı nüfus oranının diğer illere göre yüksek olduğunu söyleyen Alan, “malumunuz maden şehriyiz, Akciğerlerinde ister istemez sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız var. Bunun üzerine bir de vatandaşlarımızın tedbirlere uymama noktasındaki ısrarı bizleri hem üzüyor hem de bu konuda endişelendiriyor. Biz biliyorsunuz hıfzıssıhha kurulu olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın genelgelerinden artı ekstra sert kurallar, kaideler koyarak vatandaşlarımızı mümkün olduğu kadar çarşıya inmemeleri için ve teması en aza indirerek, sosyal mesafeyi korumak için elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyoruz.”dedi.

“ZONGULDAK’TA 5 CAN KAYBIMIZ VAR”

Rakamların hızlı arttığını belirten Alan, “Zonguldak’ta şu dakika itibariyle 100’ün üzerinde pozitif vakamız ne yazık ki 5 tane can kaybımız var.  1 tane Covid-19 ile enfekte olmuş bir vatandaşımız farkında olmadan ister istemez sosyal mesafeye uymadığı için en başta yakınları, akrabaları, ailesi olmak üzere onlarca insanımızı enfekte ederek ne yazık ki salgını daha da sıkıntılı hale getirdi Zonguldak’ta. Sizlerden ricamız Zonguldak’ımız da 65 yaş ve üzeri kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız her türlü ihtiyacını sosyal destek grubu olan vefa grubunu arayarak, 112’yi arayarak bizlere iletsinler. Bunun dışında 65 yaşın altında olan kronik bir rahatsızlığı olmayan ama şu süreçte dükkanını kapatmak zorunda olan, işyerinde çalışma şansı olamayan vatandaşlarımızın da taleplerini karşılamak için sosyal yardımlaşma vakfı olarak biz sizlerin her zaman emrindeyiz.”diye konuştu.

Alan’ın video mesaj olarak gönderdiği açıklamanın tamamı şöyle:

Paylaşın:
995 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ