logo

ALAPLI BELEDİYESİ PAZARYERİ KURALLARINA UYULMASINI İSTEDİ

Alaplı Belediyesince Koronavirüs önlemleri kapsamında pazar yerleri ile ilgili yeni tedbirlerin alındığı, kurallara uyulması gerektiği ve kapalı pazaryerinde dezenfekte çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Hükümletin Koronavirüs’le mücadale kapsamında aldığı kararlar doğrultusunda belediyeler önlemler almaya devam ediyorlar.

ZARURİ OLMAYAN ÜRÜNLERİN SATIŞINA İZİN VERİLMEYECEK

Zonguldak’ın Alaplı Belediyesinden yapılan açıklamada; Koronavirüs önlemleri kapsamında, 1 Nisan Çarşamba günü (Yarın) Kapalı pazaryerinde sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemeleri satışı yapan pazarcı esnafının haricinde giyim, ayakkabı ve oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi.

MESAFE VE HİJYEN KURALLAR HATIRLATILDI

Alaplı Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada pazaryeri önlemlerine esnaf ve alıcılar tarafından uyulması gerektiği ifade edilerek, “Ayrıca Pazaryerinde yoğunluğu dağıtmak için belirlenen satış yerlerinde her bir tezgah ve serginin arasında 3 ile 5 metre mesafe olacak şekilde düzenlenecektir. Kapalı pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin vatandaşlar tarafından temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacaktır.

ÇOCUKLARI GETİRMEYİN, SEMT PAZARI KURULMAYACAK

Vatandaşlarımızın kapalı pazaryerine çocuklarıyla birlikte gelmemesi anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Ayrıca önümüzdeki Pazar günü 690 Evler mahallesinde semt pazarı kurulmayacak olup Kapalı Pazar yeri en geç saat 19.00’a kadar faaliyet gösterecektir.” denildi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
540 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ