logo

ALAPLI BELEDİYESİ, ŞADIRVANI RESTORE EDİYOR

Alaplı’nın simgesi haline gelen Cumhuriyet Caddesinde bulunan şadırvanın belediye tarafından restore edileceği bildirildi.

Alaplı Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre; Cumhuriyet Caddesinde başlatılan kaldırım ve yol yenileme çalışmaları kapsamında İlçenin simgesi haline gelen şadırvan’da yenileme çalışması başlatıldı. Şadırvanın kubbe kısmı çinko kaplama olurken eskiyen dış cephe mermerleri ise yenilenecek.

TEKİN, “EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

Şadırvanda incelemelerde bulunan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Geçtiğimiz yıl Hükümet Caddesinde tamamlanan kaldırım yenileme ve yol kaplama çalışmalarının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde de yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda saatli şadırvanı komple yenileneceğini belirten Tekin, “Geçtiğimiz yıl Hükümet caddesinde yaptığımız yenileme çalışmalarının ardından 2. etap olan Cumhuriyet Caddesinde yenileme çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz altyapı çalışmalarını tamamladı. Kaldırım taşı döşeme çalışmaları ise tamamlamak üzere birkaç gün içinde baskı beton çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmalarla birlikte İlçemizin simgesi haline gelen Şadırvan’da da yenileme çalışmalarına başladık. Şadırvanın kubbe kısmı çinko kaplama olacak dışında ise eskiyen mermerler sökülerek yeni mermerlerle kaplanacak. Ayrıca yine saat şadırvanın kubbe kısmında bulunacak. Şadırvan tamamlandığında cadde ile uyum sağlayacak hale gelecek. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz.” dedi.

Paylaşın:
449 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ