logo

ALAPLI KAYMAKAMI YILMAZ, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Alaplı Kaymakam Vedat Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ve 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla kahvaltı organizasyonu düzenleyerek yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Alaplı Kaymakam Vedat Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren gazeteciler ile kahvaltı programında bir araya geldi.

“YEREL BASININ ÇALIŞMASINDAN MEMNUNUZ”

Kaymakam Yılmaz, programdaki konuşmasında; “10 Ocak dünya gazeteciler günü ve İdareciler gününü Kutluyorum. Alaplı’yı Seviyoruz, yerel basını seviyoruz, böyle bir özel günde sizlerle olmak bizleri de mutlu ediyor. Sizinle birlikte çalışmaktan memnunuz, biz Alaplı idareciler olarak yerel basının çalışmasından çok memnunuz. Çünkü Alaplı bizim Alaplı’mız, yapmış olduğumuz haberlerde amaç Alaplı’ya zarar vermekten ziyade yüceltmek oluyor. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Alaplı’daki gazeteciler yaptıkları haberleriyle görevin bilinciyle hareket ediyorlar. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”ifadelerine yer verdi.

BOSTANCI DA KAYMAKAM YILMAZ’IN İDARECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Programda konuşma yapan Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, “Alaplı İlçesinde faaliyet gösteren gazeteci arkadaşlarımızla bu özel günde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyduk. Şahsım, meslektaşlarımız adına sizlere teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda Dünya İdareciler Günü, sizlerin de idareciler gününü kutluyorum” dedi.

10 Ocak Günü dolayısıyla Kaymakam Yılmaz’a idareciler gününü nedeniyle plaket verildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” sebebiyle tören düzenlendi.

EGD’DEN ÇELENK TÖRENİ

Öte yandan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kdz. Ereğli’de de kutlandı. Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) tarafından saat 12.30’da, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, dernek çelenginin sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

EGD Başkanı Necati Günay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün buruk kutlandığını ifade ederek; “ 10 Ocak Çalışan, emektar gazetecilerin gününü maalesef mutlu kutlayamıyoruz. Gazeteciler zor günler geçiriyor. Cezaevinde olan çok sayıda gazeteci var. Gecesini gündüzüne katarak kamuoyunu bilinçlendirmek için çaba sarf eden basın mensupları zaman zaman çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Özellikle son yıllarda yerel basında güç koşullar altında ayakta durma çabası sarf ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 2019 yılında ülke çapında onlarca gazete yayınına son vermiş durumdadır.  Ereğli Gazeteciler Derneği olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu düşünceler ile tüm arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Ereğli Gazeteciler Derneği olarak kutluyor, başarılı çalışmalar diliyoruz” dedi.

Diğer yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetimi her sene olduğu gibi Atatürk Anıtı önünde gazetecilere karanfil dağıtarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile ilçedeki çok sayıda basın mensubu katıldı.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Paylaşın:
821 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ