logo

ALAPLI TSO’DAN ‘PLANLI ÇALIŞMA’ TOPLANTISI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ‘Alaplı TSO, Alaplı Ekonomisinin Geleceğini Planlıyor’ konulu toplantı gerçekleştirildi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yrd. Doç. Dr Ferdi Kesikoğlu’nun moderatörlüğünde “Alaplı ekonomisinin geleceğini planlıyor’ konulu toplantı düzenlendi.

ALAPLI TSO BİRLİKTELİĞİN ADRESİ OLDU

12 Kasım Salı günü Alaplı Kültür Salonunda düzenlenen toplantıya Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çevik, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Meclis Başkanı Nedim Kaplancan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İYİ Parti İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, SGK Müdürü Muzaffer Perdahçıoğlu, daire müdürleri ve esnaflar katıldı.

Toplantının sunuculuğunu yapan TSO Genel Sekreteri Taner Arslan, amaç ve kapması belirttikten sonra açılış konuşmasını yapmak üzere TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak’ı davet etti.

BAŞKAN OCAK’IN İLK HEDEFİ: 5 YILDIZLI ODA OLMAK

Konuşmasına akreditasyon çalışmalarından söz ederek başlayan Ocak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun hedefleri doğrultusunda 5 yıldızlı oda olmanın temellerinin atıldığını belirtti ve “Dünyadaki diğer odalarla entegre olma, diğer odalarla aynı standartları yakalama, diğer odalarla aynı hızla üyelerimize hizmet verme noktasındaki çalışmalarımızın başlangıcı bu.  İnşallah bu sürecin Alaplımıza ve ilçemizin esnafına, tüccarına hayırlar getirmesini şimdiden temenni ediyorum.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILIN STRATEJİK PLANINI OLUŞTURACAĞIZ”

Ocak, toplantıda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden alınan istatistiki veriler ışığında Alaplı’nın öne çıkan dinamikleri, güçlü sektörleri, avantajlı ve dezavantajlı yönlerinin konuşulacağını söyleyerek, “böylece önümüzdeki 4 yıl içerisinde atılması gereken adımların, çalışmaların plan ve programına ışık tutarak Alaplı Ticaret ve Sanayi Odamızın stratejik planını çıkartacağız. Amacımız Alaplı’nın gerek ekonomisine gerek sosyal yapısına katkı sağlamak ve süreci birlikte yönetmek. Bütün paydaşlarımızın ve Alaplılıların bu şehrin her taşında, her tuğlasında emeği olsun istiyoruz. Görüşleriniz bizim için çok önemlidir. Bu görüşlerin doğrultusunda biz eksikliklerimizi gidereceğiz. Böylece Alaplı’nın bundan sonraki süreçte ekonomik olarak, istihdam olarak daha başarılı bir ilçe olacağına yürekten inanıyoruz. Bunun için çalışmalarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz.”diye konuştu.

“ALAPLI’NIN BÜYÜMESİNE EN BÜYÜK KATKIYI OSB SAĞLAYACAK”

Alaplı’nın büyümesine en büyük katkıyı Organize Sanayi Bölgesi’nin sağlayacağını işaret eden Ocak, “Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 parselden 25 tanesine ciddi yatırımcıların tahsis işlemleri gerçekleştirildi. Yine alt yapı çalışmaları bu ay sonu itibariyle sona erecek. Yani biz şuana kadar sanayicimizin alt yapıyla ilgili su, kanalizasyon ve yol çalışmalarını bitirmiştik, bu ay sonu itibariyle de elektrik alt yapı ihalesinin işlerini yatırımcı müteahhit bize teslim edecek. Bundan sonraki süreçte doğalgaz ile telekomünikasyon çalışmaları yapılacak. İnşallah Ocak ayından itibaren bütün altyapı ile ilgili sorunlarımızı gidermiş olacağız. Yine Aralık ayı sonu itibariyle oradaki idari binamızın açılışını yapacağız. Orada bir fabrikamız yatırımını bitirdi o da Ocak ayı itibariyle üretimine başlamış olacak.”ifadelerine yer verdi.  

“KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER İÇİN DE YER AYRILDI”

Ocak, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 75 dönümlük bir araziyi üç bin metrekare alan olacak şekilde 24 parsele böldüklerini ve bu alanı Alaplı ve çevre ilçelerde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelere tahsis edeceklerini belirtti. Ocak, Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmalarda katkıları bulunan Vali Erdoğan Bektaş ve Kaymakam Vedat Yılmaz başta olmak üzere diğer tüm ilgililere teşekkürlerini sundu.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak üniversite-sanayi işbirliğine de büyük önem verdiklerini dile getiren Ocak, “üniversitemizde 4 yıllık teknoloji ile alakalı bir fakülte olmasını istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Kaymakamımız, belediye başkanımız, siyasiler ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte bunu sağlayacağımızı düşünüyorum. Bizler sadece ekonomik yöndeki çalışmalarla değil, ilçenin sosyal, kültürel yapısıyla da ilgilenmek zorundayız. Yine önümüzdeki günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin talepleri doğrultusunda tüccar ve sanayicilerimize 5 yıllık düşük faizli kredi kullandırma çalışmalarında sona doğru yaklaşıyoruz.”şeklinde konuştu.

KAYMAKAM YILMAZ “SANAYİ, TARIM VE TURİZM” DEDİ

Ocak’ın ardından konuşan Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz’da 2,5 aydır görevde olduğunu hatırlatarak, Alaplı OSB’nin önemine vurgu yaptı ve ilçenin ekonomisinin “Sanayi, Tarım ve Turizm” olmak üzere üç eksende gelişeceğini işaret etti. Sanayi ile küresel ekonomiye entegre olunacağını, tarımda fındık kestane ve defne yaprağı üretimine dikkat çeken Yılmaz, turizm potansiyeli ile de hizmet sektörünün gelişeceğini söyledi. Yedigöller’den Gümeli Bacaklı ve Bölüklü yaylalarına yol projesi olduğunu açıklayan Yılmaz projenin çok önemli olduğunu belirtti.

KESİKOĞLU “HAMLELER BİRLİKTE BELİRLENECEK”

Panel konuşmalarına geçilmeden önce söz alan toplantının moderatörü Yrd. Doç. Dr Ferdi Kesikoğlu ise Zonguldak ve Alaplı’nın ekonomik göstergelerini sunu eşliğinde açıkladı. ikinci aşamada katılımcıların görüşlerine başvurulacağını beliten Akademisyen Kesiklioğlu, böylece geliştirilecek hamlelerin belirleneceğini söyledi.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
1209 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ