logo

ALMANYA’DAKİ CAMİ DERNEĞİNDEN 75 ADET TEKERLEKLİ SANDLYE

Almanya’da bulunan Selimiye Cami Derneği yönetiminden Kdz. Ereğli’de yaşayan ihtiyaç sahibi engellilere anlamlı bağış geldi.

Almanya Völklingen şehrinde bulunan Selimiye Cami Derneği tarafından Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne bağışlanan tekerlekli sandalyeler için teslim töreni yapıldı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Almanya Völklingen şehrinde bulunan Selimiye Cami Derneği tarafından Kdz. Ereğli’de yaşayan ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmak üzere Fiziksel Engelliler Derneği’ne bağışlanan 20 adet akülü, 20 adet manuel tekerlekli sandalye için teslim töreni yapıldı.

5 Temmuz Pazartesi günü İzmirlioğlu Fen Lisesi’nin kapalı spor salonunda yapılan törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanlığı Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçık, Selimiye Cami Dernek Başkanı Kamuran Başpınar, Mel Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Erkut, Kdz. Ereğli Fiziksel Engeller Derneği Başkanı İsmail Şentürk, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

ÇORUMLUOĞLU TÜŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Dernek Başkanı Şentürk’ün kendisine projeden bahsettiğinde çok umutlu olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün sevinerek görüyorum ki azimle, yürekle, temiz kalplilikle başlayan bir proje nihayete ermiş durumda. Geliyordu gelecekti derken, değerli kardeşlerimize bu araçların teslim edildiğini görmekten ziyadesiyle memnun oldum. Tabii ki bizim derneğimizin çoğu organizasyonunda yer almaya çalıştım. En azından kalben olması için dua ettim. Çünkü bu derneğimiz, şeffaf bir dernek, neyi nasıl yapıyorsa, tamamını bizimle paylaşıyor. Zaman zaman yurt içi ve dışındaki vatandaşlarımızın karınca kararınca biriktirdikleri paraları kötü yerlerde harcayan kuruluşlara da rastladık. Ereğli’deki bu derneğimiz, kaymakamlık birimlerinden ne kadar eminsek, derneğimizden de o kadar eminiz. Bu da sayın başkanın objektif ve şeffaf çalışmasının sonucudur. Bugün teslim ettiğimiz bu araçlara destek veren Almanya’daki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Onlar için en önemli olan yaptıkları bu yardımın yerine gittiğini görmektir. Bugün sevinerek görüyoruz ki, yaptıkları bütün yardımlar harfiyen yerli yerine ulaşmıştır. Bu manada Almanya’daki gurbetçi kardeşlerimize, zor şartlarda çok çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

“BU TÜR ÇALIŞMALARIN ARKASINDA OLACAĞIZ”

Bu makinelerin ilçemize naklinde lojistik destek veren kardeşimize teşekkür ediyorum. Nakliye de bu aletleri aldıktan sonra ciddi bir külfet tutuyor. Biz bunu düşünürken ortaya çıktılar, bize destek oldular. Biz bu derneği destekliyoruz, çünkü bu dernek, Ereğli Kaymakamlığı SYDV veya Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğünün yapacağı tüm hizmetleri bizim adımıza yapıyor. Daha önce görev yaptığımız ilçede bu sandalyeleri kaymakamlık imkanlarıyla aldım. Burada biri bize geldiğinde, onu derneğe gönderiyor, yardım talebini iletiyorum. Bundan sonra da biz bu tür çalışmaların arkasında olacağız.
Yapılan işte biz birbirimize ne anlatırsak anlatalım, Cenabı Allah bu yardımların nasıl yapıldığını gördükten sonra gerisi boş. Bugün bu kardeşlerimizin yüzünün güldüğünü görmek benim için en büyük zenginliktir. Bazen zenginlik diyoruz, senin zenginliğinin dışsal faydası yoksa, bir fakirimize, bir engellimize bir faydası yoksa, bana göre sen dünyanın en fakir, en acınacak insanısın. Zenginsen insanların yüzünü güldüreceksin. Bu işin mantığı budur.”

TÜRKMEN, “BU YARDIMLARI GÖNLÜNDE İNSAN SEVGİSİ OLAN YAPABİLİR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de bu tür yardımları ancak gönlünde insan sevgisi olanların yapabileceğini söyledi ve “Cenab-ı Hak tüm kardeşlerimin hayırlarını kabul etsin. Özürlü olmak, noksan olmak diye bir kavramı kabul etmemek lazım. Bu teknolojinin gelişme çağında, vatansever, ülkesini bilen, bu toprakların insanı, bu kültürün mensubu herkesin bu dünyada yapabileceği birçok şey var. Teknoloji geliştikçe, belediyelerimiz bu işe daha fazla önem verdikçe, milletimiz duyarlı oldukça, ki oluyor Allah razı olsun. Hiçbir eksiklik görmeden hayatlarını devam ettirmelerini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

SALÇIK: “HAYIR KÖPRÜSÜ KURDULAR”

Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanlığı Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçık ise programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, çalışmalarından ötürürü Selimiye Camii Derneği yönetimini tebrik etti.

Salçık, “DİTİB bünyesinde bine yakın derneğimiz var. Almanya’da sosyal ve kültürel çalışmalar yapıyor. Peygamberimiz, ‘sizlerin en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ buyuruyor. Dernek, Fransa sınırında bir eyalette, oradan Ereğli’ye bir hayır köprüsü kurdular, hayır dua aldılar. Cenab-ı Hak bu kardeşlerimizden razı olsun diyoruz.”dedi.

BAŞPINAR: “ZOR GÜNLERDE BİRLEŞEBİLEN BİR MİLLETİZ”

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı (DİTİB) Almanya Völklingen şehri Selimiye Cami Derneği Başkanı Kamuran Başpınar, kendilerinin Dernek Başkanı Şentürk’le altı ay önce görüştüklerini, bu altı ayın sonunda finali yaptıkları için Allah’a şükrettiklerini söyledi. Başpınar şu ifadelere yer verdi:

“Görüşmemizin hemen ardından bir kampanya başlattık. Bir iyilik yap kampanyası adı altında, kardeşlerimizle hep birlikte engelleri aşalım dedik, Almanya’yı dolaştık, Almanya dışına çıktık, oraları dolaştık. Ben burada koca bir derneğin görünen yüzüyüm. Arkamızda 30 kişilik bir yönetim kurulumuz var, onlarla, cemaatimizle, üyelerimizle, hayırseverlerle, hatta Alman dostlarımızla bu kampanyayı yürüttük. Eşyalarımızı toparladık Türkiye’ye nasıl götüreceğiz derken, Mel Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Bey o iş bende dedi. İnsanlar yük taşır, bazı eşyalar taşır ama kalp taşımak başka bir şey sanırım. Emrah Bey o kalbi taşıyor, kendisine teşekkür ediyorum. Zorlaştırmayın, kolaylaştırınız, sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz hadisinden yola çıkarak faaliyetlerimizi yapıyoruz. Genel Başkanlığımızın desteğinde, himayesinde bu kampanyayı tamamladık. Yönetim Kurulum, kadın kollarım, gençlik kollarım ve Almanya’da al bayrak aşkıyla, Ezan-ı Muhammediye’nin aşkıyla tutuşan herkesin adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler zor günlerde birleşebilen bir milletiz. Rabbim bizi güzel günlerde de bir araya gelmemize vesile olsun.”

ŞENTÜRK, DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, katkılarından ötürü dernek yetkililerine teşekkür etti. Şentürk, “Bugün batı Karadeniz’de yaşayan ortopedik engellilerin önündeki bir engelin kaldırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu mutluluğu yaşayan DİTİB olmak üzere, temsilcileri ve lojistiğini yapanlara teşekkür ediyoruz. Biz toplumda sağlam bireylerle toplumu müşterek, ortak imkanların bize tanınmasını istiyoruz. Bize gönderilen tekerlekli sandalye, tamamı 75 adet, 35’i akülü, 40’ı manuel. Biz bugün 20’şer tane dağıtıyoruz. Kalanlar da akü kontrolleri ve diğer işlemleri yapıldıktan sonra yine engellilere teslim edilecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yardımda emeği geçenlere, günün anısına plaket takdim edildi. Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu. (ereğlikenthaber)

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
591 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ