logo

ALMANYA’DAN GELDİ, HES SİSTEMİ MAĞDURU OLDU!

Almanya Bremen şehrinde yaşayan, Kdz. Ereğlili Tuncer Akdoğan, Türkiye’de pandemi döneminde uygulamaya geçen Hayat Eve Sığar(HES) sistemi uygulaması mağduru olduğunu bildirdi.

Almanya’nın Bremen şehrinde yaşayan Erdemir emeklisi Kdz. Ereğlili Tuncer Akdoğan, Türkiye’de korona virüsle mücadele kapsamında pandemi döneminde uygulamaya geçen Hayat Eve Sığar(HES) sisteminin mağduru olduğunu bildirdi.

76 yaşındaki Akdoğan, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada; 7 Eylül’de Almanya Bremen’den THY uçağı ile sorunsuzca hava yolculuğu yaparak gece yarısı İstanbul Havalimanına iniş yaptığını ve Kdz. Ereğli’ye ulaşmak için Havaş servisleri ile Otobüs terminaline geçiş yaptığını söyledi.

İLK SORUN, OTOBÜS TERMİNALİNDE BİLET ALMAK İSTERKEN ÇIKTI

Otobüs terminalindeki firmalardan HES uygulaması sisteminde görünmediği için bilet alamadığını kaydeden Akdoğan, bin 300 tl ödeyerek taksi tutup Ereğli’ye 8 Eylül’de sabaha karşı ulaştığını belirterek, “Tüm aşılarımı olmama rağmen resmen hes uygulaması mağduru oldum. Böyle şey olmaz! Almanya’da uçağa gerekli kontroller yapılarak bindim ama burada sistemde görünmediği için seyahat edemiyor ve rahat hareket edemiyorum.” dedi.

YETKİLİLERE SESLENDİ: “SORUNUMU LÜTFEN ÇÖZÜN”

İlk tedirginliğinden sonra gerekli girişimlerde bulunduğunu ifade eden Akdoğan, “Ereğli’de önce sağlık ocağına, sonra da ilçe sağlık müdürlüğüne başvurarak aşı ile ilgili evraklarımı teslim ettim ve sistemsel sorunun giderilmesini talep ettim. Sağ olsunlar ilgilendiler, Zonguldak’a göndereceklerini ve sorunu çözeceklerini söylediler ama şu ana kadar herhangi bir dönüş yapılmadı. Buradan Zonguldak havaalanına ve oradan da uçakla İzmir’e gitmem gerekiyor. Önceden alınmış randevularım ve görüşmelerim var. Tedirgin oluyorum. Yetkililere sesleniyorum : sağlıkta çağ atlayan ülkemde lütfen benim sorunumu da çözün.” diye konuştu.

Paylaşın:
589 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ