logo

ALTIN TÜRKÜLERLE KANATLANIP UÇTUK!

  • Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Türk Halk Müziği Sanatçıları tarafından icra edilen ‘Altın Türküler’ temalı konserde izleyiciler adeta türkülerle kanatlanıp uçtu.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Erdemir Musiki ve Folklor Derneği(EMFD) Türk Halk Müziği Sanatçıları ‘Altın Türküler’ temalı konser verdi.

11 Mayıs Perşembe günü akşamı Erdemir Kültür Merkezinde ‘Kültür ve Sanatta 50 yıl’ başlığı ile düzenlenen konserin Şefliğini Hüseyin Yalçın, Sunuculuğunu Emine Altay üstlendi. Salona sığmayan izleyiciler arasında Erdemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt, Emekli TRT Türk Halk Müziği Koroları şefi ve Çaycuma Türk Halk Müziği Korosu şefi Ertuğrul Karabulut ile Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu da yer aldı.

3 KUTLAMA BİR ARADA

Gece, EMF Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Dernek faaliyetlerini ve misyonunu özetleyen Çiloğlu anlamlı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü, Erdemir’in kuruluşunun 58. yıldönümü ve EMF Derneği’nin 50 kuruluş yıldönümünü bir arada kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıkları belirterek, “Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur, çünkü kötü insanların türküleri yoktur.” İfadeleri ile alkışlandı.

SANATÇILARA ALKIŞLARLA EŞLİK EDİLDİ

İki bölümden oluşan konserde koro ve solo sanatçıları tarafından toplam 24 türkü seslendirildi. Keyifle ve coşkuyla izlenen konserin ikinci bölümünün başlarında koro tarafından seslendirilen türkülere zeybek oyunları ile eşlik eden EMFD Halk Oyuncuları İlter Yüzgeç, Nevzat Akkoç ve Veysel Sakarya alkış alırken, özellikle İlter Yüzgeç’in Çakırcalı Mehmet Efe gösterisi büyük beğeni kazandı.

“MUHTEŞEMSİNİZ”

Yaklaşık 2.5 saat süren konser sonunda emek verenlere plaket takdim edilirken söz alan emekli TRT Emekli şefi Ertuğrul karabulut sanatçılara dönerek “muhteşemsiniz” dedi.

Erdemir Musiki ve Folklor Derneği(EMFD) ‘Altın Türküler’ Konseri, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve 24 Mayıs’ta Türk Sanat Müziği konserinde buluşulması dileği ile son buldu.

Paylaşın:
560 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ