logo

AMAÇ: SOSYAL HİZMETİ YAYGINLAŞTIRMAK

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ve sosyal devlet anlayışı ile sürdürdüğü “Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi” kapsamında faydalı çalışmalara imza atıyor.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sürdürülen “2020 Yılı Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi” kapsamında, İlçede tespit edilen Engelli ve Yaşlı 30 vatandaşa evde bakım hizmeti verilmeye devem edildiği bildirildi.

YAŞLI KİŞİ EVİNDE ZİYARET EDİLDİ

Proje kapsamında; ilçede bakıma muhtaç, engelli, yaşlı vatandaşlar tespit edilerek görevli personelce evlerinde her türlü temizlik, traş, tırnak bakımı, diğer bakımları ve ihtiyaçları karşılanıyor.

Yapılan çalışmaların özetlendiği açıklamada, yardım ve desteklerin 2017 yılından bu yana başarı ile sürdürüldüğü hatırlatılarak, “Bu doğrultuda Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu başkanlığında Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri ile beraber 03.03.2020 saat 10:30’da Topçalı Mahallesindeki 83 yaşındaki Selahattin Akman’ın evine ziyaret gerçekleştirilmiştir.” denildi.

BAŞARI İLE UYGULANIYOR, HİZMET ALANLAR MEMNUN KALIYOR

Projenin amaç ve kapsamının ‘sosyal hizmeti yaygınlaştırmak’ olduğu vurgulanan açıklamada özetle şöyle denildi:

“Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliştirilen proje, yalnız olarak yaşayan, bakıma muhtaç yaşlılara modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışır hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmayı esas almıştır. Projenin bütçesi 189.080,00TL. olup, proje kapsamında, Vakıf personeli ile birlikte üç kişi de istihdam edilmektedir. 2017-2018-2019 yıllarında uygulanan proje 2020 yılında da uygulanmaya devam etmektedir.
Proje kapsamında ayrıca Vakfımıza 4+1 kişilik kiralık araç kazandırılmıştır. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca giderilerek çalışmalar devam etmektedir. Yaşlı vatandaşlarımız memnuniyetlerini dile getirerek Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na teşekkürlerini ifade etmişlerdir.”

Paylaşın:
732 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ