logo

ANAOKULU VE KREŞLER YÜZ YÜZE FAALİYETLERİNE ARA VERECEK

Zonguldak’ta COVID-19 salgınının olumsuz seyretmesi üzerine, resmi ya da özel fark etmeksizin anaokulu, anasınıfları, uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime, kreş ve gündüz bakımevlerinde yüz yüze bakım faaliyetlerinin  07.12.2020 tarihinden itibaren ara verilmesine karar verildiği açıklandı.

Zonguldak valiliğinden yapılan açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldığı bildirildi.

COVİD-19 salgınının olumsuz seyretmesi üzerine alınan kararlara göre; il çapında faaliyet gösteren anaokulu ve kreşler 7 Aralık 2020 Pazartesi günü itibarı ile ikinci bir karara kadar yüz yüze eğitime ara verecek, ayrıca ekmek ve unlu mamulleri pazar ve seyyar araçlar gibi açık yerlerde satılamayacak. Kararlara uymayanlar ise cezalandırılacak.

  • Vali Mustafa Tutulmaz Başkanlığındaki İL Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı yeni kararlar maddeler halinde şöyle açıklandı :
  1. Milli Eğitim Bakanlığının 27.11.2020 tarih ve 17375679 sayılı yazılarıyla, COVID-19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve anasınıfları için 04 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçme kararının İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının görüşleri çerçevesinde alınabileceği belirtildiğinden İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 29.11.2020 tarih ve 88 nolu Ara Kararının 9.Maddesinde Özel Öğretim Kurumları anaokulu, anasınıflarında yüz yüze eğitime, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde yüz yüze bakım faaliyetlerinin devamının sağlanması hakkında karar verilmişti. Ancak; İlimizdeki COVID-19 salgınının seyri dikkate alındığında yeni bir karar alıncaya kadar resmi ya da özel farketmeksizin anaokulu, anasınıfları, uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime, kreş ve gündüz bakımevlerinde yüz yüze bakım faaliyetlerine  07.12.2020 tarihinden itibaren ara verilmesine,
  2. İlimiz genelinde pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yasaklanmıştır. Köylerde ve  yürüme mesafesinde perakende satış yeri bulunmayan, ulaşımı zor mahallelerde ekmek satışı yapan ekmek dağıtım araçları gerekli hijyen şartlarını sağlamaları koşuluyla bu yasaktan muaf tutulmuştur,

           Uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan şahıslara Kabahatler Kanununun 32.Maddesi gereğince 392,00TL idari para cezası, alınan kararlara uymayan işyerlerine/ işletmelere/ kurumlara ise Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282.Maddesi gereğince 3.180,00TL idari para cezası verilmesi, maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282.Maddesi uyarınca 900,00TL idari para cezası uygulanmasına, aykırılığın durumuna gore kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

  

Paylaşın:
595 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ