logo

ANNELER GÜNÜ KUTLANIYOR

Anneler Günü, Dünyanın bir çok ülkesinde Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan ve anneleri mutlandıran özel bir gündür. Bu özel günde, Türk ve İslam aleminde de önemli bir yer tutan anneler güzel mesajlarla onurlandırılır, başta çiçek olmak üzere çeşitli hediyeler alınır. Anneler gününüz kutlu olsun…

Öte yandan; Anneler Günü’nün Tam Kapanma dönemine rast gelmesi nedeni ile İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, 10 Mayıs Pazar günü vatandaşların 10.00-17.00 saatleri arasında ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerini bildirdi.

Anneler günü nedeni ile yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları ise şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

Yaşamın tüm güzelliklerine layık olan, baş tacımız, değerli annelerimizin ‘’Anneler Günü’’ nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Aile yapımızın temel direği, karşılıksız sevgi ve fedakârlık simgesi, değerli annelerimiz hayatımızın en güzel ve özel varlığıdır.

Anne sevgisi tüm sevgilerin kaynağıdır. Yaşamları boyunca yüreğindeki sonsuz şefkat ve özveri ile sevinç ve hüznümüzü paylaşan, merhamet ve sabrın sonsuzluğunu içinde taşıyan, koruyan, gözeten annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan anneleri olmak üzere tüm annelerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.

—————————————

AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT

“Bizim inancımıza göre annelik, dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, ‘Cennet, annelerin ayaklarının altındadır’ diyerek, annelik makamının ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Bizler, anneliği en mukaddes ve en çok hürmete layık bir değer olarak gören inancın ve kültürün mensupları olarak; tüm zorluklara göğüs geren, iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz.

Dünyanın neresinde olursa olsun annelerin yüreği aynı erdemli duygularla çarpar. Anne demek; şefkat, merhamet, sabır ve metanet demektir. Kısacası anne demek; dünyadaki tüm güzellikleri tek kelimeyle ifade etmek demektir. Bütün hayatı adanmışlıkla geçen annelerimizin her zaman yanında olmak, yüzlerini güldürmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, hiç şüphe yoktur ki onlara verilebilecek en kıymetli armağandır. Zorlu hayat sürecinde nasıl yanımızda durup bizi yalnız bırakmadılarsa, bizler de onların yanında olmalı, ömürlerinin sonuna kadar onları baş tacı etmeli, mutlu ve huzurlu kılıp, evlat sevgisini en güzel şekilde onlara yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerin her birine ayrı ayrı saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyor; başta mukaddes değerlerimiz uğruna evlatlarını şehit vermiş annelerimiz olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”


GMİS GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL

Dünyadaki en değerli varlıklarımız annelerimizdir. Annelerimiz; sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolüdür. Annelerimize, yılın sadece bir gününde değil, daima sevgi, saygı ve minnet duygularımızı göstermeliyiz. Çünkü annelerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olmak, emeklerinin, sevgilerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli görevidir. Başta maden işçilerimizin, MTA işçilerimizin, özel maden işletmelerinde çalışan üyelerimizin ve şehitlerimizin anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Ebediyete intikal etmiş tüm anneleri rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Anneler Gününü saygı, sevgi ve minnet duygularıyla kutluyoruz.”


Paylaşın:
714 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ