logo

AREFE GÜNÜ MEVLİD GELENEĞİ SÜRDÜRÜLDÜ

Kdz. Ereğli Belediyesi şehir mezarlığında mevlid okuttu. Sokak kısıtlaması nedeniyle kabirlerini ziyaret edemeyen vatandaşlar için mevlid programı belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlandı. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu arefe gününde şehir mezarlığında mevlid okuttu. Mevlid programı belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlanarak kabirlerini ziyaret edemeyen vatandaşların evlerine ulaştırıldı.

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre ; 12 Mayıs Çarşamba- Ramazan Bayramı Arife günü öğle namazına müteakip şehir mezarlığında düzenlenen programa Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kocamanoğlu, İyi Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Demircan, BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı, İlçe Müftülüğü din görevlileri ile Mezarlıklar Müdürlüğü din görevlilerinin katılımıyla mevlid programını icra etti. İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, mevlid duasını yaptı.

ÇORUMLUOĞLU: “BAYRAMDA DİKKAT EDELİM, KURALLARA UYALIM

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yaptığı konuşmada bayram süresince vatandaşların alınan kurallara uymaları çağrısında bulundu. Çorumluoğlu şunları söyledi:

“İçimizin buruk olacağı bir bayrama giriyoruz. Birincisi şu an yüreğimiz yanıyor. Mescid-i Aksa’da, Filistin’de yaşananlardan dolayı içimiz buruk. Oradaki kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde. Bizim Türkiye olarak güçlü olmamız lazım. Çünkü dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman varsa bize ihtiyacı var. Avrupa ülkeleri aşıyı Müslüman ülkelere vermiyor. Dünyanın son noktasındaki kişi aşılanmadığı sürece bu iş tehlike olarak devam eder.

Diğer burukluğumuz covid meselesi. Ereğli’de hep bu konuya değindim ama hala daha istenen seviyede değiliz. 180 bin nüfusu olan ilçemizde 200’den fazla kardeşimizi toprağa verdik. Bunda bizim bir eksikliğimiz, hatamız var mı diye üzüntüsünü, sorumluluğunu yaşadık. 1 yılda bu mücadeleyi hep birlikte vermemiz gerektiğini anladık. Nispeten iyileşme var ama bu bayram lütfen kurallara dikkat edelim ve kurallara uyduğumuz son bayram olsun. Kurallara uyduğumuz sürece biz bu işi başaracağız. Esnafın, garsonun cebine para girmiyorsa hepimizin sorumluluğu olduğunu unutmayalım. Bu organizasyonu düzenleyen başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.”

POSBIYIK: “RAMAZAN BAYRAMI’NIZI TEBRİK EDİYORUM

Başkan Posbıyık da bir konuşma yaparak halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı. Posbıyık, şunları söyledi:

“1994 yılında belediye başkanı seçildiğimde, bu geleneği ortaya koyduk. Bir çadırın altında burada ilçe müftülüğünün hocaları ile birlikte hep beraber bu mübarek Arefe gününde sadece Şehir Mezarlığı’nda değil bütün mezarlıklara hitaben dua okuma, Kur’an okuma ziyafeti vermeye başladık. En çok gururlandığımız işlerden bir tanesi budur. Mezarları temizliyoruz, Kur’an okutuyoruz. Kurban bayramı arefesinde de aynı işleri yapıyoruz. Zaten başkan seçildiğimde ilk işim bu oldu. Bu mezarlıklarda eskiden su yoktu, çamur içerisindeydi, evden gelirken insanlar çizme alırdı yanına. İlk işim suya kavuşturmak oldu. Halk tarafından çok sevilmemizin nedenlerinden biri de budur diye düşünüyorum.

CANLI YAYINLA EVLERİNİZE ULAŞIYORUZ

Evlerinde şu anda Kdz. Ereğli Belediyesi’nin kurduğu SBD TV’den web bizleri izleyenler var. Bizim amacımız mezarlıklardan da görüntüler vermek. Onlar mezarlığa gelip büyüklerine dua edemiyorlar ama biz görüntü ile mezarları onların odalarına gönderiyoruz. Değerli hocalarımızın Kur’an ziyafetini onların evlerine ulaştırıyoruz. Bu da ayrı bir mutluluk bizler için. Hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum, her bayram arefesinde Kaymakamımızın önderliğinde ilçe müftülerimizle birlikte ortaklaşa bu işi yapıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun.

“ŞEHİT MEZARLIĞI KAZANDIRACAĞIZ”

Bu mezarlık dolmak üzere. 15 yıl önce bunu düşünmüştüm ve Belen Yeni Mahalle’de 80 dönüm yer almıştım Mezarlık için. Tekrar göreve geldiğimizde o mezarlığı yapmaya başladık. Amacımız orada bir külliye, cami, gasilhane, hoca yerleri yapmak. Aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığı’ndan da izin istedik. Planlarını istedik çok büyük bir şehitlik yapmak için arkadaşlarımıza talimatı verdik; ön hazırlıklarını yapmaya başladılar. Yazın ortasında tahmin ediyorum fiilen şehitliğimizi normlara uygun vaziyette Ereğli’ye kazandıracağız inşallah.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK YEMEK VE GIDA KOLİSİ DAĞITTIK

Çok büyük sıkıntılar çektik gerçekten, vatandaşlarımız büyük sıkıntı içinde. Ekmek bulamayan insanlar dahi oldu. Genç insanlar, garson, yemekhanede bulaşıkçı, şoför… Bunlar hem gençler hem de günübirlik çalıştığı için maalesef hiç bir gelirleri yoktu. Sürekli açıklamalar yaptım; utanmayın eğer utanacaksa belediye utansın. Gelin, genç olabilirsiniz ama olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız. Gelin sizin evinize sıcak yemek gönderelim, dedik. Elimizden geldiği kadar gönderdik. Bunu da büyük bir huşu içinde yapıyoruz. Çok sayıda yardım kolisi dağıttık. Yine devam ettireceğiz. Şu anda da Ramazan Bayramı’ndan sonra da devam ettireceğiz. Çünkü Ereğli’deki iş insanları bize çok güvendikleri için inanılmaz şekilde bize bağışlarda bulundular sağ olsunlar. O bakımdan belediyenin aldıklarıyla beraber hiçbir sıkıntı, hiçbir problem çıkmadı. Tek isteğimiz, ricamız var. Zekâttan bahsetti hocam, bu zekatı verirken lütfen, askıda fatura uygulamasını değerlendirelim. Bu askıda faturada su ödeyemeyen çok sayıda insanlarımız var. Lütfen! Fitrenin, zekatın bir kısmının da askıda faturaya ayrılması suretiyle çok zor durumda olan insanlarımıza yardım edilmesi en büyük arzumuzdur.

Tekrar hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizi izleyen dinleyen bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum, sağlıklar diliyorum.”

GALERİ FOTOĞRAFLARI:

Paylaşın:
771 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ