logo

ARICILARI DİNLEYEN ERTUĞRUL’DAN “İKTİDARIZ” MESAJI…

  • CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Eylem Ertuğrul, arıcılık ile ilgili kendisine iletilen sorunlarla yakından ilgileneceğini belirtti ve “iktidar partisi vekili olmanın avantajı ile sorunların çözümü daha kolay olacaktır.” diyerek seçimi kazanacaklarının mesajını erdi.

28 Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği’ni(ZAYBİR) ziyaret etti.

CHP Basın bürosundan verilen bilgiye göre ; ZAYBİR Başkanı Abdurahman Candan, misafirlerini birliğe ait arılıkta ilkbahar bakımı yaparken karşıladı. Başkanı arıcı kıyafeti ile kovanın başında gören Ertuğrul, hemen maske isteyerek soluğu başkanın yanında aldı ve bakıma eşlik etti. Kovan açıp petek çıkaran ve inceleyen Ertuğrul’un el yatkınlığından bu mesleğe hiç yabancı olmadığı gözlemlendi.

CANDAN, SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

Daha sonra yönetimi ile birlikte vekil adayı Ertuğrul’u çay sohbetine davet eden Başkan Candan, Zonguldak ve Ülke arıcılığı ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini de sunarak Tarım Bakanlığında mutlaka bir arıcı Bakan yardımcısının bulunması gerektiğini belirtti.
Milletvekili Adayı Ertuğrul, farklı bir meslek mensubu olmasına karşın arıcılığa özel ilgi duyduğunu boş zamanı olduğunda mutlaka arıcılık yapmak istediğini ifade ederek vekil olarak meclise gittiğinde mutlaka arıcılıkla ilgili istişarelerine devam edeceğini, kendisine iletilen sorunları ilgili birimlere ulaştırıp takip edeceğini, kanun, yönetmelik ne gerekiyorsa ilgileneceğini belirtti ve “iktidar partisi vekili olmanın avantajı ile sorunların çözümü daha kolay olacaktır.” diyerek seçimi kazanacaklarının mesajını erdi.

ERTUĞRUL’DAN YAKIN İLGİ : “ARICILARIN SESİ OLACAĞIM”

Ertuğrul, Kestane Gal Arısı ile ilgili de son durum hakkında bilgi almak isteyerek gerçekten mesleğe ve sektöre olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu. Başkan Candan Gal arısı meselesinin adeta pandemi etkisinde olduğunu, arıcılığa dolayısı ile kestane balı üretimine olumsuz etkisinin giderek arttığını belirterek tek çözümün biyolojik mücadele yoluyla olduğunu ve uzun bir süreç alacağını söyledi. Ertuğrul Bir kez daha arıcıların Ankara’daki sesi olacağını belirti ve üretim sezonunun bereketli geçmesini dileyerek birlik alanından ayrıldı.

Paylaşın:
303 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ