logo

ASIRLIK ZAFERİMİZİ TÖRENLE KUTLADIK

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 99. yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi Kdz. Ereğli’de de törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkan Vekili Emrah Karaarslan, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Askeri ve sivil erkan, siyasi parti ve stk temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törenin bir başka özelliği ise İzmir’e Vali Yardımcısı olarak atanan Kaymakam Çorumluoğlu’nun ilçedeki son, Komutan Uğur’un ise ilk törenleri olmasıydı.

SADE TÖREN

Tören, protokol üyelerinin çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Deniz İstihkam Üsteğmen Emre Altınöz yaptı. Şiir okunmasını, Tenis Turnuvasında derece alanlara protokol üyeleri tarafından ödül takdim edilmesi ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden 12 kahramanın büstlerine karanfil bırakılması takip etti. Öte yandan; CHP İlçe Başkanlığı, İYİ Parti İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanlığı ile birlikte bazı dernek ve üyelerinin katıldığı alternatif törende, parti ve dernek çelenkleri Atatürk Anıtı’na konuldu, konuşmalar yapıldı.

ÇORUMLUOĞLU VEDA ETTİ

Resmi törenin ardından Kaymakam Çorumluoğlu, İzmir’e Vali Yardımcısı olarak atanması ve ilçeden gün içinde ayrılacak olması nedeni ile katılımcılara konuşması yaparak 3 yıllık görev süresini kısaca değerlendirdi ve ilçeye veda etti.(ayrıntıları bir sonraki haberde)

Paylaşın:
460 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ