logo

AŞK-EFZA KONSERİNDE ‘PARLA’ COŞKUSU YAŞANDI!

  • Kdz. Ereğli Aşk-Efza Musıki Derneği’nin ‘Masum Aşk’ temalı Türk Sanat Müziği konserine, ‘Parla’ isimli marş damgasını vurdu.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Aşk-Efza Musıki Derneği tarafından “Masum Aşk” temalı Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.

25 Şubat Pazar gecesi Erdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun ilgi gören konser programı, Aşk – Efza Musıki Derneği Yönetim Kurulu Üyesi-Sunucu Yüksel Ermiş’in Şef Ersin Kaynar’ı alkışlar eşliğinde sahneye davet etmesi ile başladı.

SEYİRCİLER DE EŞLİK ETTİ

Salonun tamamen dolduğu konser ‘Hicaz Peşrevi başlayıp, koronun seslendirdiği 3 eserin ardından solistler: Müge Pınar, Melek Çiller, Meryem Enaz, Asuman Özyılmaz, Songül Okur, Fikri Kapan ve Funda Çapar’ın solo performansları ile devam etti. İlk bölüm, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 100. Yılı dolayısıyla bestelenen “Parla” isimli marş ile tamamlandı. “Parla’nın koro tarafından seslendirildiği sırasında arka fonda dev Türk Bayrağı görseli ve seyircilerin marşa eşlik etmesiyle coşkuyu arttırdı.

ÇAĞLAR’I DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ!

Konserin ikinci yarısı koro tarafından seslendirilen eserlerle sürerken ilk solo eserini seslendiren Fethi Coşkun Çağlar’a bir de sürpriz yapıldı. Memleketi Hatay’da yaşanan deprem nedeniyle ailesi ile birlikte Karadeniz Ereğli’ye yerleşen Çağlar, plaketini Derneğin kurucuları arasında yer alan Cengiz Alpago’dan aldı ve Aşk-Efza Ailesinin içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu duygulu ifa”delerle dile getirdi.

Şerife Demirkol, Seyhan Başar, İlyas Sofuoğlu, Yüksel Ermiş ve Süreyya Şirin, Cengiz Alpago ile devam eden konserde, solo performanslarda son solist Müzik Öğretmeni Miraciye Aktaş da konsere adını veren “Masum Aşk” isimli eseri seslendirdi.

‘İZMİR MARŞI’ GELENEĞİ SÜRDÜRÜLDÜ

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt’un, gecenin anısına Şef Ersin Kaynar’a, Aşk – Efza Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Enaz’ın da sanat yaşamında 50. Yılına girmesi ve Aşk – Efza Derneği’ne katkılarından dolayı Cengiz Alpago’ya çiçek takdim ettiği konser, gelenek hale gelen “İzmir Marşı”nın kalabalık izleyenler eşliğinde seslendirilmesiyle tamamlandı.

Konserin sonunda koristler adeta çiçek yağmuruna tutulurken, çok sayıda hatıra fotoğrafları çektirildi.

KATILIM:

Konseri Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve eşi, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, yönetimi ile bazı Belediye Meclis Üyesi adayları, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt ve eşi, Eski Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Ceyda Keleş, ilçedeki çok sayıda sanatsal faaliyet gösteren dernek başkanları ve yöneticiler izledi.

Paylaşın:
204 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ