logo

ATA TOHUMU PROJESİ’NDE 5’İNCİ SERA KURULUYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi, 2020 yılında Başkan Halil Posbıyık’ın talimatıyla başladığı Ata Tohumu Üretimi Projesi’nde 14 çeşit olan ürün sayısını daha da artırmak için yeni bir sera daha kuruyor. Böylece 2’nci üretim serasıyla birlikte toplam sera sayısı 5’e yükseliyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Delihakkı’da bulunan tesislerinde 2020 yılında başladığı Ata Tohumu Üretimi Projesi’nde sera alanını genişletiyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, Park ve Bahçeler Birimi ekiplerinin 160 metrekarelik sera ile başladıkları Ata Tohumu üretim çalışmalarında ürün çeşidini 14’e çıkarttıklarını belirterek, bu sayıyı daha da artırmak için yeni bir seraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Artan talepler ve ürün çeşitliliği projeyi büyüttü

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre; Park ve Bahçeler Birimi Ziraat Mühendisi Sertaç Yılmaz da 2’nci üretim serasının kurulum çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Başkanımız Halil Posbıyık’ın talimatları doğrultusunda, 2020 yılında başladığımız Ata Tohumu Projesi kapsamında üretimi, 160 metrekarelik ilk serada sürdürüyorduk. Artan talepler ve ürün çeşitliliği nedeniyle projemizi büyütüyoruz ve 250 metrekare alana sahip yeni bir sera daha kuruyoruz. Şu anda bekleme seralarıyla beraber bu alanda 5 seramız olacak. Ata tohumu projemizde her yıl araştırdığımız tohum sayısı artıyor. 14 farklı ata tohumu çeşidini şu anda üretiyoruz.  Daha çok yereldeki ürünlerimizi öne çıkarmaya çalışıyoruz. Örneğin bölgemizde karamancar dediğimiz yaprak lahana ve kemer pırasası olarak bilinen ürünü bu dönemde öne çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni sezon için seramız üretime hazır hale gelecek.”

Paylaşın:
429 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ