logo

ATAMIZI SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Kdz. Ereğli’de törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Kdz. Ereğli’de törenlerle anıldı.

Anma etkinliklerinin ilk bölümü Anıt Park’taki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından iki dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirilerek sirenler çalınıp, İstiklal Marşı okundu.

Anma programı kapsamında ikinci program ise Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. İMKB Atatürk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program da 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

ARSLAN, “EMANETİNİN BEKÇİSİYİZ”

Ardından Okul Müdürü Hüseyin Arslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Atatürk büyük Türk Milleti’nin bütün dünyanın üstüne çullanıp sıkboğaz yaptığı bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onu tekrar öz yurdunda nefes alabilen genç bir ülke olarak yaşamasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle iyi bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişiliktir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağdaş uygarlık seviyesi ile tanıştırmaya gayret edip varlığını daima hissettirmiş ve hissettirmeye de devam edecektir. Yalnız 10 Kasım’da değil, düşünce ufkumuzda, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Şunu hiç unutmamalıyız ki, Türk milletinin hayatında Atatürk bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Onun öncülük ettiği eser eksiksiz olmadığı gibi tamamlanmış da değildir. Genç kuşakları bekleyen en önemli görev bu ”başlangıç”ı sürdürmektir. “Beni görmek demek yüzümü görmek demek değildir, benim fikir ve hislerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu kafidir” sözlerinde de ifade edildiği gibi Mustafa Kemal ülküsünü benimsemek temel ödevimizdir. Cumhuriyetin nasıl doğduğunu unutmayarak, onun nereye gideceğini bilerek, geleceğe sahip çıkmak, Atatürkçülük bayrağını göklerde dalgalandırmak Türk ulusunun  temel görevidir. Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyebilmek, yani çağdaş medeniyeti yakalayıp, aşabilmek, kendimizi çağdaş dönüşümlere göre yenileyebilmek, tahlil ve yaklaşımlarımızı klişelerden arınmış, açık bir zihinle yapabilmek, mücadelemizi Mustafa Kemal’in irade gücü, azmi, bağımsızlık aşkı, cesareti, disiplini ve kararlılığıyla gerçekleştirebilmekle mümkündür. Bir kez daha eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimizi sunuyorum. Onun gösterdiği yolda, aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleme kararlılığımızla emanetinin bekçisiyiz diyorum.”

Daha sonra okul öğrencilerinin başarıyla sahnelediği “Sendendir Atatürk” oratoryosu beğeniyle izlendi. Tören ilçe milli müdürlüğünün düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Paylaşın:
963 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ