logo

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanırken, Kdz. Ereğli’deki törenler Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Saat 9.30’da başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı selamında bulundu.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü N. Aşkın Peker, Daire Müdürleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri-öğretmenler ve vatandaşların katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa sürede son buldu.

Resmi törenin ardından CHP İlçe Başkanlığı, ADD, ÇYDD, EĞİTİM_İŞ ve Lise Mezunları Derneği çelenkleri anıta bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu burada partililere hiteben konuşma yaptı. Çelenklerin sunumunun ardından kutlama programına katılan gruplar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Kdz. Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda protokol konuşmaları ve öğrenci gösterileri ile devam ediyor.

.

.

KAYMAKAM YAPICI’NIN MESAJI :

Öte yandan, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği özel bir gündür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin de simgesi olmuştur.

Aziz Milletimizin huzuru ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur.

Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ile bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Paylaşın:
209 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ