logo

ATATÜRK, KANDİLLİ’DE ANLAMLI BİR KONSERLE ANILDI

  • Kdz.Ereğli İlçesi Kandilli Belde Belediyesi tarafından ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ kapsamında düzenlenen “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri büyük beğeni topladı.

.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Kandilli Belediyesi tarafından ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ nedeni ile “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri düzenlendi. 

KATILIM:

10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 19.30’da beldede bulunan Gökçeler Kültür Merkezinde düzenlenen ve Kdz.Ereğli Musiki Topluluğunun sahne aldığı konseri; Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, Jandarma Komutanı Musa Koyuncu, Kandilli Aile Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Abdulkadir Uzun, CHP İl Başkan Yardımcısı Birkan Demirel, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHP Önceki dönem ilçe başkanları Hayrettin Kartal-Sertan Ocakçı, Deva Partisi İlçe Başkanı Handan Aktimur, Zonguldak Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Abdurrahman Canlı, Siyasi Partilerin belde başkanları, CHP ilçe Kadın Kolları ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yöneticileri,  STK ve Daire temsilcileri, Okul Müdürleri-öğretmenler, muhtarlar, Cami İmamlar ile Ereğli ve Kandilli ’den kalabalık bir topluluk izledi. 

Güler Önder’in sunduğu, Şef Öner Önder’in yönettiği Kdz.Ereğli Musiki Topluluğu konserinde; Atatürk’ün sevdiği şarkılar arasında yer alan ‘Alişimin Kaşları Kare’, ‘Yanık Ömer’, ‘Vardar Ovası’ gibi şarkılar seslendirildi. Anlamlı konser, koro tarafından seslendirilen “Hoşgelişler Ola” türküsü ile sonlanırken, protokol ve izleyiciler Kdz.Ereğli Musiki Topluluğunu ayakta alkışladı.

AYDIN, “ATATÜRK, HEPİMİZİN LİDERİ”

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Lideri olduğunu vurgulayarak; çağdaş yaşamın, modern Türkiye’nin mimarı olduğunu belirtti. Konuşmasında gençlere da seslenen Başkan Aydın, “Atatürk, düşünceleri, eylemleri ve gerçekleştirdiği devrimleri ile o hepimizin lideridir. Atatürk kısa yaşamı boyunca hep milleti için çabaladı; o sadece savaşmadı, sadece siyaset yapmadı, sadece yönetmedi. Gördüğünüz ve işittiğiniz gibi şarkı da dinledi/söyledi, kitap da yazdı. Ama her an ülke insanımızın daha çağdaş, daha bağımsız ve daha özgür yaşaması için mücadele etti ve başardı. Özellikle genç arkadaşlar bilesiniz ki; Hepimiz bugünkü kazanımlarımızı o’na ve dava arkadaşlarına borçluyuz. Bu anlamda; Liderimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bu vesile ile kimi zaman hüzünle, bazen coşkuyla ama her daim minnet ve şükranla hep birlikte andık, rahmetle yad ettik. O’nun ‘Yurtta barış dünyada barış’ sözler ilkemiz oldu. “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdur.” Sözleri ise önümüzü aydınlatan ışığımızdır, yaşam felsefemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Ereğli’den buraya kadar gelerek konserde sahne alan ve organizasyonda emeği geçen sanatçı dostlarımızı samimiyetle kutluyor, başarılar diliyorum. Katılımız için teşekkür ederim.” diye konuştu. 

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Paylaşın:
601 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ