logo

09 Haziran 2021

‘ATATÜRK VE İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ’ HATIRASI

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’ etkinliğine Karadeniz Ereğli’den Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz ile Bozkurt ilçesine İlçe Milli Eğitim müdürü olarak Ereğli’den atanan Yaşar Ciğer’de katıldı. Yürüyüşte Karadeniz Ereğli Gençlik Merkezi ve Zonguldak ili Gençlik Merkezi personeli de yer aldı.

Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katılımıyla İstiklale giden yolda “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, bir kez daha o günleri hatırlamak için tarihi yolu yürüyecek.

BAKAN KASAPOĞLU: “TOPRAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Anlamlı ekinliğe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Güçlü Türkiye olma yolunda Dünyaya hak penceresinden, adalet penceresinden bakmaya devam edeceğiz, bu güçlü yürüyüşümüz her daim devam edecek. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu devletimizi, istikbalimizin, istiklalimizin ve her karış toprağımızın kıymetini bilmeye devam edeceğiz. Bu toprakları, bu kutlu coğrafyayı kimseye yar etmeyeceğiz.” diye konuştu.

EREĞLİ VE ZONGULDAK’TAN KATILIM

Kdz. Ereğli’den Bozkurt ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan başarılı eğitimci Yaşar Ciğer’de etkinliğe katılarak, Kdz. Ereğlili Çanakkale Gazisi oğlu Turgut Kaçmaz ile birlikte yürümenin onurunu yaşadığını belirtti. İkili Türk Bayrağı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

CİĞER’İ ZİYARET ETTİLER

Öte yandan ; ‘Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılmak için bölgeye giden Karadeniz Ereğli Gençlik Merkezi ve Zonguldak ili Gençlik Merkezi personeli, Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ciğeri makamında ziyaret ederek başarılar dileklerini ilettiler.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
634 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ