logo

ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANIYOR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak ve Ereğli’de de çeşitli törenlerle kutlanacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak ve Ereğli’de de çeşitli törenlerle kutlanacak.

Kdz. Ereğli’deki resmi tören saat 9.30’da Atatürk anıtı önünde başlayacak. Protokolün ve öğrencilerin katılımı ile düzenlenecek törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Saygı Duruşluna bulunulup, İstiklal Marşı söylenecek.

Saat 10.00’da ise Amfi Tiyatro’da devam edecek törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. Devamında Spor ve Halk Oyunları gösterileri yapılacak.

Öte yandan Kamu Yöneticileri ve siyasiler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile mesajlar yayınladılar.

Yayın Kuruluşumuza ulaşan mesajlar şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

19 Mayıs 1919,  büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkışıyla birlikte Anadolu’da özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün, ilk adım ve bizleri Cumhuriyetle buluşturan, tarihin akışını değiştiren şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır.

ATATÜRK’ün önderliğinde asil milletimiz ve kahraman ordumuzca milli birlik ve beraberlik ruhu ile binlerce şehit verilerek, büyük bedeller ödenerek yürütülen ve bizleri zaferle buluşturan Kurtuluş Savaşında, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen vatansever bir milletin neleri başarabileceği tüm dünyaya ilan edilmiştir.

ATATÜRK’ün Samsun’da istiklal meşalesini yakarak başlattığı, asil bir milletin hür ve bağımsız yaşama iradesini, azim ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği, her safhası kahramanlıklarla dolu milli mücadele büyük bir inançla yürütülmüş, zaferle taçlanan bu destansı mücadele sonucunda büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelleri atılmıştır.

            Büyük önder ATATÜRK büyük zorluklara kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletini geleceğimizin mimarları, aydınlık yarınlarımızın güvencesi, umudumuz Türk gençliğine emanet ederek onlara verdiği değeri, duyduğu güveni, inancını ve sevgisini göstermiştir.

Geleceğimize yön verecek erdemli Türk Gençliği; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine emanet edilen bu aziz vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacak, koruyacak, kollayacak, gözetecek, hep daha ileriye taşıyarak gelecek nesillere aktaracak, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. Onlara güveniyor, yürekten inanıyoruz.

            Yarınlarımızın güvencesi, yüksek ideallere sahip sevgili gençlerimiz, milli ve manevi değerlere gönülden bağlı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, kişilikli, çok çalışan, araştıran, üreten, sorgulayan, donanımlı, teknolojiyi kullanan, kendini yenileyen ve geliştiren bireyler olarak ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacak, milli birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecektir.

ATATÜRK’ün liderliğinde asil milletimizin kahraman ordumuzla birlikte Kurtuluş Savaşında tek vücut halinde sergilediği azim, inanç ve kararlılığın unutulmaması, ülkemizin hep daha ileriye gitmesinde, başarıya ulaşmasında, büyük ve güçlü olmasında en önemli örnek ve etken olacaktır.

            Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz vatanımız için canını feda eden tüm şehitliklerimize, kahraman gazilerimize rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin saygıdeğer halkımızın ve sevgili gençlerimizin 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’nı kutluyorum.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ :

“Ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesi, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile yakılmıştır. Atılan bu adım, esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eden onurlu bir milletin yeniden uyanışı, esarete boyun eğmeyen büyük Türk milletinin bağımsızlık mücadelesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir şekilde yaşaması hedefine ulaşmak için büyük bir cesaret ve inançla başlattığı mücadele, milletimizin umudu olmuştur. Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasının, halkın inanç ve azmi ile verdiği kurtuluş mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur.

19 Mayıs’ta atılan adımla başlayan ve zaferle taçlanan büyük kurtuluş mücadelesi, devrimlerle güçlenen kuruluş dönemi, gençlerimiz için yol göstericidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Anadolu’yu aydınlatan, bağımsız yaşamamızı sağlayan önderliği ve çağdaş bakış açısı bugün hala daha geleceğimizi aydınlatmaktadır. Atatürk ilke ve devrimleri, Türk gençliğinin rehberidir.  “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleri ile Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güven inancını ifade etmiştir.

Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, Cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”


KDZ. EREĞL KAYMAKAMI MEHMET YAPICI:

Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek için Samsun’a ayak bastığı ve Kurtuluş Mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 103. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak imkânsızlıklar içinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi, aziz milletimizin hiçbir şart ve durumda bağımsızlığından vazgeçmediğinin açık bir delilidir. Eşine az rastlanır bu kahramanlık destanı, Türk Milletinin hep birlikte savaşarak bu toprakları yeniden vatan yapma mücadelesidir.   

Sevgili Gençler,

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir.

Şehitlerimizin canları pahasına savunduğu bu vatanın geleceği sizlere emanet edildi. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizsiniz.

Başta bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:

“Kdz. Ereğli “Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilen destansı mücadelenin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919, millet egemenliğine dayanan tam bağımsız Türkiye meşalesinin ilk ateşinin yakıldığı tarihi gündür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu tarihi günde Samsun’a ayak basmış ve Cumhuriyeti kurma mücadelesini başlatmıştır.

‘Sizler, yeni Türkiye’nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık ve çağdaş uygarlık hedefini, halk egemenliğine dayalı cumhuriyeti koruma, güçlendirme ve geliştirme sorumluluğu bütün cumhuriyet evlatlarınındır.

Sevgili Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere emanet ettiği  Cumhuriyete ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağınıza ve Gençliğe Hitabe’sini tekrar tekrar okuyarak, özüyle hareket edeceğinize inanıyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, bu vatan için bugüne kadar canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP. DR. EYLEM ERTUĞRUL:

103 yıl önce, bir devrin bitip yepyeni bir devletin oluşmasını sağlayan istiklal mücadelesini başlatan dünyanın görüp görebileceği en eşsiz askerî dehayı ve O’nun silah arkadaşlarını saygı ve minnet duyguları ile andığımız bir günü daha yaşıyoruz.
Emperyalist güçlerin Osmanlı topraklarını parça parça edercesine istila etmesine ve aziz bir milletin vatansız bırakılmak istenmesine kayıtsız kalmayarak 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı milli mücadele ile bugün üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakları bizlere vatan olarak bırakan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu millet çok şey borçludur.
Dünya toplumları için yıllar boyu örnek kabul edilen; üç yıl boyunca önce sıcak cephelerde ardından da fikir masalarında ayağa kaldırılan Türkiye’nin her bir ferdi için 19 Mayısların değeri tartışılmazdır.
Bu ülkenin gençlerinin, 103 yıl önce Samsun’da olduğu gibi yurdun her bir köşesinde, hakimiyetin kayıtsız, şartsız milletin olduğu düşüncesinden bir an olsun ayrılmadan yürüttükleri dayanışma, bütünlük ve tam bağımsız Türkiye mücadelesi gelecek açısından bizlere umut vermektedir. Yarınlarda da bugün içinde bulunduğumuz sıkıntı ve zorluklardan bizleri kurtaracak olan gençlerimizin azim ve kararlılıkları olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızın aziz milletimize kutlu olmasını diliyor; geleceğimizin teminatı ve Cumhuriyet’imizin yılmaz bekçileri olan Atatürk Gençliği’ni şahsım ve örgütüm adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.


GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KUULU

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 141. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu’da dalgalandırdığı tarihtir. 19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Türk gençliğine olan güvenini ve inancını “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk, ulusumuzun var olma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.”


BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. İ. HAKKI ÖZÖLÇER:

Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı ve Milli Mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılına erişmenin gururu ve sevinci içerisindeyiz. Aziz milletimiz, yaşadığı sıkıntılı günleri öz değerlerine bağlı kalarak sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesi ile atlatmış ve bizlere bu güzel vatanı emanet etmiştir. Bu bağlamda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması, yeni bir geleceğe doğru atılan önemli bir adım olmuştur. Gençlerimizin Milli Mücadele şuurunu ve azmini taşıyan bir ruh ile 19 Mayıs´ın içerdiği derin anlamı idrak ederek, kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklarına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bağımsızlığımız için mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.


GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN M. DEMİRTAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs, esareti asla kabul etmeyen, Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin ortak sorumluluğudur.Sevgili gençler; Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Gençlerimiz milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya sarılıp ilim ve irfan ile kuşandıkça hiç kimse bu ülkenin geleceğinden, refahından ve ilerlemesinden şüphe duymayacaktır.Bizler de gençliğimize güveniyor, onların yüzündeki ışıltıda, her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz. Gençliğimizin ecdadının kanlarıyla sulayıp canları pahasına koruduğu bu vatan topraklarını, en kutsal emanet bilip, canları pahasına koruyacağına da yürekten inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle 103 yıl önce başlattığı bağımsızlık mücadelesi neticesinde bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.


Paylaşın:
599 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ