logo

ATIK MALZEMELERDEN ‘ALEMDAR GEMİSİ’Nİ İNŞAA EDECEKLER

Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğretmen öğrencileri, e-Twinning Projesi kapsamında maketini yapacakları Gazi Alemdar Müze Gemisine gezi düzenledi.

Kdz. Ereğli’nin başarılı okullarından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu matematik öğretmenlerinden Ebru Çakan ve öğrencileri, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Avrupa Birliği Eğitimde İşbirliği kapsamında gerçekleşen ‘Minik Eller Kültürümü İnşa Ediyor’ başlıklı eTwinning Projesi kapsamında Alemdar Gemisi Müzesine gezi gerçekleştirdi.

GAZİ ALEMDAR’IN TANITIMINA KATKI SAĞLANACAK

Projeyi yürüten Matematik Öğretmeni Ebru Çakan, atık malzemelerden yapılacak olan maket öncesi öğrencilerin bilgi ve motivasyonunu artırmanın önemine dikkat çekti. Öğrencilerin ve projenin başarısı için tarihi ve kültürel bilgilerinin güncellendiğini bildiren Çakan, “İlçemizin önemli tarihi değerlerinden biri olan geminin projeye dahil öğrencileri tarafından hem ulusal hem de uluslararası ortaklarına tanıtımı yapılacak. Matematiksel unsurları kullanarak atık malzemelerden geri dönüşüm yoluyla maketi hazırlanacak olan Alemdar Gemisi; öğrencilerin, geminin tarihi önemi hakkında bilgi edinmeleri ve bu bilgileri proje ortaklarına aktarmaları için 23 Mart 2022 tarihinde ziyaret edildi.” dedi.

GELİŞMELER ‘HASSASİYETLE’ PAYLAŞILACAK

Öğretmen Ebru Çakan, eTwinning güvenli internet kuralları gereği fotoğraflarda öğrencilerin yüzlerinin özellikle gizlendiğini ve projenin ilerleyen aşamalarının da kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Paylaşın:
915 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ