logo

AVKON, ABD BAŞKANI BIDEN’I ORTAK AÇIKLAMA İLE KINADI

Avrasya Medya ve İletişim Platformu AVKON, Ermeni Tehcirinin yıldönümünü sözde soykırım olarak tanımlayan ABD Başkanı Biden’ı kınadı.

Platformu oluşturan Anadolu Medyası ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonları TİMEF, İMEF, DİMEF ve TDGF tarafından yapılan ortak açıklamada, 1915 Ermeni olaylarının bir soykırım değil, tehcir ve mukatele olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

Tarihin güç oyunları içinde, Osmanlı Devleti’nin düşmanlarından güç alarak kendine yer bulmaya çalışan Ermeni diasporasının kirli oyunlarının, dünyadaki yayılışına şahit oluyoruz. Tarihin temel gücü somut ispat yükümlülüğü iken, tarihsel belgelerden kaçarak siyasetin ve kulislerin gücüyle olmayanı var etmeye çalışan anlayışları biz daha önce de gördük. Olmayan şeyleri icat etmenin, tarihte günahları saklamanın bir yolu olduğunu da biliyoruz. Kızılderili soy kırımı yapan, Afrika’da, Japonya ‘da Kore’de, İran’da, Küba’da, Vietnam’da, Güney Amerika’da her yerde, Afganistan’da ve son olarak da Irak’ta milyonlarca insanı katleden bir ülkenin, katliamlarını saklamak için başvurduğu bu zavallı çaba göstermektedir k,i dünya düzeni dostluklar değil kulisler üzerine kuruludur. Kafaların kumlara gömülerek gerçeklerden kaçılamayacağını yine tarih gösterecektir.

Tarihi gerçeklerin örtbas edilmesine, uzun yıllara dayalı Türk-Amerikan dostluğunu yok etmeye çalışan zihniyetlere izin verilemez. Siyaset, dostluktan daha öncelikli değildir. Biz dönemsel ve siyasal zihinlerin travmasıyla yapılan bu açıklamayı ciddiye almadığımızı ve tarihi belgeleri tarihçilerin yıllardır emrine sunduğumuzu kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. Buna benzer talihsiz açıklamaların ülkemize yapılan dolaylı bir tehdit olduğunun da farkındayız. Türk Milleti tarihin asil ve insancıl milletlerinden biri olmaya devam edecektir. Karanlık Politikaların ve bu tür açıklamaların gerçekleri değiştirmeye gücü yetmeyecektir.  

Paylaşın:
596 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ