logo

AVKON, GAZETECİ GÜNGÖR ARSLAN CİNAYETİNİ KINADI

Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON), Kocaeli Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan’ın öldürülmesinin Türk Basınına saldırı olduğunu, bu menfur cinayeti ve faillerini en sert ve ağır ifadelerle kınadığını açıkladı.

AVKON, Kocaeli Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan’ın öldürülmesinin Türk Basınına saldırı olduğunu, bu menfur cinayeti ve faillerini en sert ve ağır ifadelerle kınadığını açıkladı.

AVKON imzası ile Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF), Dijital Medya Federasyonu (DİMEF) ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) tarafından yapılan ortak açıklamada; her ne gerekçe ile olursa olsun, her nereden gelirse gelsin, hiçbir cinayetin meşru sayılamayacağı ve hiçbir bir gazetecinin öldürülerek susturulmasının asla kabul edilemeyeceği belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“GAZETECİ CİNAYETLERİ İLE MEDYA SUSTURULAMAZ”

“Kocaeli ve Türk Basınının 40 yıllık emektarı, meslektaşımız Gazeteci Güngör Arslan’ı, İmtiyaz Sahibi olduğu Kocaeli Ses Gazetesi’nde uğradığı bir silahlı saldırı sonucu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailesi, yakınları, sevenlerinin yanı sıra Kocaeli’ndekiler başta olmak üzere tüm meslektaşlarımızın acısını paylaşıyoruz.

Basın Milletin müşterek sesi, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsuru, haber alma ve yayın özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basını susturmaya çalışmak, Milleti susturmaktır. Meslektaşımız Gökhan Arslan cinayetinde olduğu gibi Türk Basın Tarihinde ibretle ve dehşetle işlendiğine şahit olduğumuz nice Gazeteci cinayetleri olmuştur. Hiçbir saldırı, hiçbir cinayet bugüne kadar Türk Basınının, Yerel Medyanın sesini kısamamış, bundan sonra da kısamayacaktır. Cinayetin tüm yönleriyle en kısa sürede aydınlatılmasını, sorumluların hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Dileğimiz Medyaya ve Gazetecilere saldırıların son bulması, Gökhan Arslan cinayetinin de Türk Basın Tarihinin son Gazeteci cinayeti olarak kalmasıdır.”

Paylaşın:
463 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ