logo

AYDIN : “DOĞALGAZ HAYIRLI OLSUN, KANDİLLİ İLÇE OLSUN!”

  • Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Doğalgaz ilk boru döşeme töreni için düzenlenen törende, doğalgazın beldeye gelmesi için yoğun mesai harcandığını belirterek, gelişmenin yöre halkına hayırlı olmasını diledi. Başkan Aydın, Kdz. Ereğli’nin il olmasını desteklerken, Kandilli’nin de ilçe olacağını söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli Beldesinde, Doğalgaz ilk boru döşeme töreni gerçekleştirildi.

23 Haziran Cuma günü Kandilli Belediyesi önünde düzenlenen törene Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Aksa Dergaz Bölge Müdürü Ender onur, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Uzuner, İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, Belde Jandarma Karakol Komutanı, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve yöre halkı katıldı.

Törende konuşan Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, ilk doğalgaz arzının bu yaz 500 haneye ulaştırılacağını, tüm beldeye ise 2024 yılı ortalarında verileceğini söyledi.

TEKNİK BİLGİ, GARANTİ VE SÖZ VERDİ!

Süreçte emeği geçenlere teşekkür eden Aydın, teknik bilgi vererek “09.03.2023 tarihinde EPDK’nın 11bin 752 sayılı kurul kararı, Aksa’nın doğalgazda dağıtım lisansına dahil edilerek 13.05.2023 tarihinde yapımına başlanmıştır. 23.06.2023 tarihi itibariyle 2bin 300 metre çelik hat imalatı gerçekleştirilmiştir. 05.09.2024 tarihine kadar da doğalgaz arzı sağlanması planlanmıştır. Bu yapılan yatırım planının genel çerçevesidir. Bu da toplamda baktığımız zaman 16 bin 500 metre çelik hattın döşenmesi demek, yaklaşık 20 kilometre kadar da polietilen hattın bölge içine döşenmesi demektir. Yani eğer herhangi bir aksilik çıkmazsa önemli bir olay gerçekleşmezse, bu sene yapılacak yatırımın gidişatına göre de yaklaşık olarak 480 hane doğalgazı kullanıyor hale gelecek. İnşallah da gelecek sene, 2024 dokuzuncu ayında da tüm bölgemiz doğalgazdan faydalanır hale gelecek. Bu önemli bir çalışma, yoğun bir çalışma olacak. Bu çalışma sırasında elbette ki yorulacağız fakat hem bölge halkımız hem bizler buna sabredeceğiz, ben buna canı gönülden inanıyorum, sizlerin adına da şirkete bu konuda bir garanti ve söz veriyorum.” dedi.

Başkan Aydın konuşmasının son kısmında kandillinin büyüme hedefinde kararlılıkla ilerlediğini söyledi ve Ereğli’nin il olmasını dilerken, beldenin de ilçe olmak istediğini ve bunda Ereğli ile olmasa dahi kararlı olduğuna konuşmaları ve astığı afişlerle dikkat çekti.

Tören, Başkan Mustafa Aydın ve Aksa Dergaz Bölge Müdürü Ender Onur’la birlikte ekiplerin ilk boruyu kanala alkışlar eşliğinde döşemesi ile son buldu.

Paylaşın:
337 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ