logo

AYDIN YİĞİT’TEN GÖNÜLDEN KALBE GİDEN ŞARKILAR…

Kdz. Ereğli’de sanatçı Aydın Yiğit, ‘Büyüklere Masallar’ temalı Türk sanat Müziği konseri verdi. Sanatçı Yiğit, gece başlangıcında “bu akşam sevgi dolu şarkılarımı gönülden kalbe söyleyeceğim” dedi.

Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği yönetimi tarafından “Yöremiz Ezgileri ve Türk Sanat Müziği Dinletisi” düzenlendi.

22 Kasım Cuma akşamı Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konseri Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Erol ve kalabalık bir müzikseverler topluluğu izledi.

YÖRE EZGİLERİ VE HİKAYELERİ KEYİFLE DİNLENDİ

Eski Ereğli fotoğraflarının barkovizyon ekranından fon olarak gösterildiği gece, Şule Alkan tarafından yerel ve tarihi değerlere vurgu yapılarak selamlama konuşması ile başladı. Ardından yine sunum eşliğinde sanatçı Mehmet Ali Özer, “halime türküsü” gibi yöremiz ezgilerini ve “50 50 yüz biz ereğlülüyüz” eserini bağlama ve sesi ile seslendirdi. ilk bölümde ayrıca; Yazar Hatice Erol’un büyüklerinden dinleyerek yazdığı, halkıyla mutlu yaşamayı öğrenen kral ve prensesin konu edildiği masal, müzik ve ses efektleri ile seslendirildi.

SAZLAR VE VOKALLER YERİNİ ALDI, ŞULE ALKAN SÜRPRİZ YAPTI!

Konserin ikinci bölümü sazların sahneye davet edilmesi ve Şule Alkan’ın şarkı sürprizi ile başladı. Sanatçılara eşlik eden saz sanatçıları ; kanun ; Hüseyin Keman, kemanlar; Ersin Kaynar ile Ferdi Keremoğlu, klarnet ; Mehmet Keman, ud; İlkay Karakoyun, ritm sazlar; özcan Tok-Orhan ibiş, klavyede ise Ramazan Kuru oldu. Vokalde ise Begüm Erçin ile Caner Akcan yer aldılar.

AYDIN YİĞİT MEST ETTİ

Ardından süslemesi Nihan Kuzu tarafından gerçekleştirilen sahneye davet edilen Sanatçı Aydın Yiğit, selamlama şarkısının ardından seyircilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek “bu akşam sevgi dolu şarkılarımı gönülden kalbe söyleyeceğim” dedi. Konserine nihavent ve uşşak makamında şarkılarla başlayan Yiğit’e hareketli şarkılarda seyirciler de eşlik etti. Aydın Yiğit 1 saati aşkın sahnede kaldığı sürede sürekli alkışlandı. Gecede bir başka sürpriz ise Yiğit’İn daveti ile Karadeniz Bölge Komutanığı personeli ud sanatçısı İlkay Karakoyun’un şarkı söylemesi oldu.

KAYMAKAM BEY KONSERİ VE DETAYLARI ÇOK BEĞENDİ

Konser sonlarına doğru, dernek Başkanı Aydın Erol ve Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Bakar tarafından sahneye davet edilen Kaymakam Çorumluoğlu, kısa bir konuşma ile konseri ve detayları çok beğendiğini ifade ederek sanatçıları kutladı ve Aydın Yiğit’e, çiçek takdim ederken, Komutan Uyar’da Şule Alkan’ çiçek takdim etti.

Seyircilerin yoğun alkışları ile beğenilerini ifade ettikleri başarılı gece, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ve tebriklerin kabul edilmesi ile son buldu.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
2276 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ