logo

AYYILDIZ’DAN, DEMİR’E ‘MAKZON PROJESİ’ TEPKİSİ

TMMOB Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Ayyıldız, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’in MAKZON Projesi ile ilgili açıklamasının zamanlamasına tepki gösterdi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Ayyıldız, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’in MAKZON(Maden Makineleri Kümelenmesi Projesi) ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Ayyıldız, MAKZON Projesini desteklediklerini ancak açıklamanın zamanlamasını doğru bulmadıklarını belirtti ve Demir’in kamu kurum/kuruluşlarını baskı altına alma çabası olduğunu iddia etti

Projenin üst ölçekli planların itiraz süresinin devam ettiğini hatırlatan Ayyıldız, “Yasal olarak askı suresi devam eden imar planları kesinleşmiş sayılmazlar.” dedi.

  • MAKZON Projesini değerli bulduklarını ve desteklediklerini, ancak Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’in açıklamasını ‘usulen’ etik bulmadığını ifade eden Ayyıldız, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu görüşlere yer verdi:

TSO Başkanı Sayın Metin Demir’in MAKZON projesi ile ilgili kamuoyuna yapmış olduğu “Sıra belediyede imar düzenlemesine geldi. Bakanlığımız üst ölçekteki planlarını revize etti. İnşallah önümüzdeki ay belediye meclis toplantısına girecek.” şeklindeki açıklaması Makzon’un kurulmak istenen alanına ilişkin üst ölçekli planların itiraz sureci devam ederken onaylanmış gibi açıklama yapması devam eden süreç için talihsiz ve bir o kadarda etik olmayan bir açıklama olmuştur. Maden makineleri üretimi üzerine planlanan proje Zonguldaklı olarak bizim de destek verdiğimiz değerli bir çalışmadır. Ancak Bakanlıkta ve İl Çevre Müdürlüğünde askı suresi henüz devam eden ve henüz kesinleşmemiş ayrıca planın hiçbir noktasında Makzon’a ait açıklama olmamasına karsın her şey bitmiş onaylanmış gibi bir açıklama yapılması kamu kurum ve kuruluşlarını baskı altına alma cabasıdır.
Yasal olarak askı suresi devam eden imar planları kesinleşmiş sayılmazlar.
Bu sebeple askı surecinde itirazların olabileceği ve imar planlarının  kesinleşme sureci uzayabileceğinden TSO Başkanı tarafından yapılan açıklama etik olmadığı gibi yerinde de olmamıştır.

Paylaşın:
702 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ