logo

BAKAN PEKCAN “ESNAFA HİBE DESTEĞİ İLK 3 AYDA ÖDENECEK”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Salgından etkilenen esnaflarımıza Ocak, Şubat ve Mart aylarında ödenmek üzere aylık bin TL, toplamda 3 bin TL doğrudan gelir desteği sağlanacaktır.” dedi.

2020 Yılı Dış Ticaret Değerlendirme Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımı ile Ticaret Bakanlığında yapıldı. Toplantıda aralık ayı dış ticaret verileri, Ticaret Bakanlığı tarafından 2020 yılında dış ticaret alanında gerçekleştirilen çalışmalar ve 2021 yılı hedefleri gibi konu başlıkları ele alındı.

Toplantıda yaptığı konuşmanın son bölümünde Esnaf ve sanatkarlara gelir kaybı ve kira desteği konusuna değinen Bakan Pekcan, ”Salgından etkilenen esnaflarımıza ocak, şubat ve mart aylarında ödenmek üzere aylık bin TL, toplamda 3 bin TL doğrudan gelir desteği sağlanacaktır. Ayrıca ocak, şubat ve mart aylarında büyükşehirlerde aylık 750 TL, diğer illerde aylık 500 TL kira desteği sağlıyoruz” dedi.

Ticaret Bakanlığının 2021 yılı vizyonu olarak ticareti daha kolay, daha güvenli ve daha verimli hale getirerek Türkiye’nin ticaret kapasitesini çok daha büyütecek çalışmalar yapılacağını belirten Bakan Pekcan, ‘Güçlü iç ticaret, güçlü dış ticaret’ hedefi doğrultusunda Türkiye’yi ticarette cazibe merkezi haline getirecek projeler geliştirileceğini söyledi. .

Paylaşın:
443 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ