logo

BAKAN YERLİKAYA: “HASAR ÖDEMELERİ HEMEN BAŞLAYACAK”

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Aslan Keleş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın fırtına ve sel felaketinden zarar gören esnaflara ödemenin hemen yapılacağını söylediğini açıkladı.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Aslan Keleş, gün içinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Ereğli’de meydana gelen felaketin inceleme gezisine ve esnaf ziyaretlerine katıldı.

ÖDEMELER HEMEN YAPILACAK

Bakan Yerlikaya’nın zarar gören esnafa geçmiş olsun mesajlarını ilettiğini ve zarar tespit çalışmalarının hemen ardından AFAD aracılığı ile ödeme yapılacağını söylediğini gazetemize aktaran Keleş, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Zonguldak Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekilimiz Saffet Bozkurt ve diğer yetkilerle birlikte hasar gören esnaflarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Esnafımıza hasar tespit çalışmalarının yarına kadar tamamlanacağını ve can suyu ödemelerinin ise hafta başında AFAD kanalı ile yapılacağını söyledi. Bu anlamda ilk andan itibaren yakın ilgisine ticaret erbabı adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

KOSGEB’TEN ÖZEL KREDİ TALEP EDİLDİ

Keleş ayrıca, TSO yönetimi olarak KOSGEB nezdinde girişimde bulunduklarını açıklayarak, felaketten zarar gören ve sayıları 350-400 civarında olduğu değerlendirilen esnaf için özel kredi talep ettiklerini, yakın zamanda sonuca ulaşmayı ümit ettiklerini bildirdi.

Paylaşın:
292 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ