logo

BALBALOĞLU, ALKIŞLARLA AÇIKLADI

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağan kongre için yeniden aday olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, 29 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek 2. Olağan İlçe Kongresi öncesinde basın toplantısı düzenleyerek ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

24 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerinde parti binasında düzenlenen toplantıya; çevre ilçe başkanları, parti yöneticileri ve Balbaloğlu’nu destekleyen çok sayıdaki partili katıldı.

Balbaloğlu özgeçmişini ve partideki sürecini açıklayarak başladığı konuşmasında siyasi yaşamında emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 

“İYİ PARTİ ÇÖZÜM OLACAKTIR”

Sözleri alkışlarla sık sık kesilen Balbaloğlu, İyi Parti’nin Genel Başkan Meral Kaşener’in girişimleri ile bir ihtiyaçtan doğduğunu ve kısa sürede umut oluğunu ifade ederek, “İyi parti Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir. Son iki seçim sonucu bize bunu göstermektedir. İyi parti Türkiye Cumhuriyetinin umutlarının, hayallerinin bitmediğini bilakis artarak devam edeceğini varlığıyla kanıtlamıştır. Genel başkanımızı sayın Meral Akşener’ in bugüne kadar gösterdiği duruş ve irade hiç kimsenin şüphesi olmasın ki ülkemizin çözülemez gibi duran sorunlarına çözüm olacaktır.” dedi. 

“KADINLAR MECLİSTE ÇOK DAHA FAZLA TEMSİL EDİLMELİDİR”

Kadınların siyasette yer almasını önemsediğine dikkat çeken Balbaloğlu, “Kadın toplumun her aşamasında olmalıdır. Mecliste çok daha fazla sayıda temsil edilmelidir. Hepinizin bildiği gibi kadının olduğu yerde şüphesiz güller açar.” sözleri ile alkış aldı.

“DAHA İYİ BİR TÜRKİYE İÇİN…”

Balbaloğlu konuşmasında hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarını eleştirerek,  “Bizler çok daha iyi bir Türkiye için yola çıktık. Ve bunu başarmak zorundayız. Taşın altına elini koyan cesur yürekli arkadaşlarım. Bugün dünden daha çok bize ihtiyaç var.” diye konuştu.

Yerel sorunlara da dikkat çeken ve bunları, “işsizlik, yan sanayi, ulaşım, fakğlte öğrenci sayısı, yerel üretim değerlerine önem verilmemesi, tersaneler bölgesi ve göç verilmesi gibi” başlıklarla özetleyen Balbaloğlu, adaylığını açıkladığı konuşmasında sözlerini şöyle tamamladı:

“EREĞLİMİZ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

“Hepimiz Ereğlinin yurtdaşlarıyız üzülerek ifade etmek isterim ki batı Karadenizin pırlantası Ereğlimiz bugün hak ettiği yerde değildir. İşçinin, emeğin, mavinin, yeşilin simgesi olan Ereğli bugüne kadar hep ötelenmiştir. Kdz Ereğli ilçe olmasına rağmen bugün 40’ tan fazla ilden daha gelişmiş bir şehirdir. Ereğli Demir Çelik sektörünün kalbinin attığı önemli kuruma sahipken, fakat yan sanayiyle desteklenememesi büyük bir kayıptır. Kdz Ereğli Türkiye’nin en uzun 3 sahil şeridine sahip olmasına karşın limanlarını aktif olarak kullanmaması büyük bir kayıptır. Nüfusumuza göre fakülte sayımız ve öğrenci sayımız maalesef olması gereken rakamın çok altındadır. Yerel değerlerimiz, Osmanlı çileği ,elpek bezi, turizm ve fındık üretimimiz istediğimiz düzeyde değildir. Ve hep bahsettiğimiz 2006 yılında Türkiye’nin parmakla gösterdiği tersaneler bölgesi maalesef yanlış politikalar sonrasında atıl bir duruma gelmiştir. Kdz Ereğli göç veren bir şehir durumundadır. Hiçbir baba geçimini sağlamak için evlatlarını terk etmek zorunda kalmamalıdır. Bu beraberinde sosyolojik problemlerde taşır. Kısaca özetlediğim mesele Türkiye ise mesele Ereğli ise işte bu nedenden ötürü 29 Şubatta yapacağımız ikinci olağan kongremize ilçe başkanlığı görevini layığıyla yapmak için adayım.”

Paylaşın:
867 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ