logo

BALBALOĞLU, BASININ ÖNEM VE GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ!

İyi Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajında, “Kaliteli basın, yazılı ve görsel araçlar ile vatandaşlarının ve toplumlarının gelişimi hakkında bilinçli kararlar vermelerini sağlar. Adaletsizliği, yolsuzluğu ve gücün kötüye kullanımını ortaya çıkarmak için çalışır. ” dedi.

İyi Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı yayınladı. Açıklamasında demokrasilerde basının önem ve gücüne dikkat çeken Balbaloğlu, şunları ifade etti:

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne göre, herkesin fikir ve ifade özgürlüğü hakkı vardır; bu hak, müdahale etmeden görüş bildirme ve herhangi bir medya aracılığıyla bilgi ve fikir arama, alma ve verme özgürlüğünü içerir.

Kaliteli basın, yazılı ve görsel araçlar ile vatandaşlarının ve toplumlarının gelişimi hakkında bilinçli kararlar vermelerini sağlar. Adaletsizliği, yolsuzluğu ve gücün kötüye kullanımını ortaya çıkarmak için çalışır.

Bunun için, gazeteciliğin bağımsız ve herhangi bir müdahale olmadan güvenli koşullarda çalışmaları gerekir. Bilgiye erişim ve basına bu hakkın sağlanması her demokraside esastır.

Halkın bağımsız ve güvenilir haber alma hakkının güvence altına alınması modern toplumun hayati bir parçası olarak kabul edilmektedir.

İlmek ilmek işlenerek geldiğimiz bu günler bir tesadüf değil..

Okumak, bilgiye erişmek için değil, tencere, tava almak için gün ağarmadan gazete bayilerinin önünde sıraya girip aynı gazeteden 5 er tane aldığımız ve traji komiktir birbirimizle tartıştığımız günleri ‘Z’ kuşağına anlatabilmek sanıyorum hepimiz için oldukça zor ve bir o kadar da manidar olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizde, basından sansürün kaldırılış gününün 113. yıldönümünü kutluyor, herkes için daha iyi bir dünya kurmamıza yardımcı olacak basın mensuplarının çalışma ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesini diliyor, geleceğe yön verebilmek için artık sadece bizlere anlatılanlar ile yetinmeyip okumanın ne kadar önemli olduğunun önemini vurgulamak istiyorum.

Paylaşın:
953 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ