logo

BALBALOĞLU DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMINI KUTLADI

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, 1 Temmuz Denizcili ve Kabotaj Bayramı nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Denizcilik sektörünün ekonomik ve jeostratejik önemine dikkat çeken Balbaloğlu şöyle dedi:

Denizcilik sektörünün korunup geliştirilmesi, deniz ve yat turizminin geliştirilmesi, deniz ticaret filolarımızın geliştirilip güçlendirilmesi,
açık deniz ve balıkçı filolarının teşvik edilmesi, denizlerimizde bulunan maden ve petrol yataklarını ekolojik dengeyi bozmadan kullanabilmek için bilimin ışığında politikalar üretmemiz üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin uluslararası alandaki gücünü ve ekonomik etkinliğini artacaktır.

En ucuz ve çevreci taşıma modeli olan denizyolunu, diğer taşıma modelleri ile entegre edecek projeler hazırlayarak bir an önce hayata geçirmeliyiz.

Denizlerimizi ekolojik dengeyi bozmadan ülkemiz ve ulusumuzun yararına kullanabilmek için bilimin ışığında politikalar üretmemiz çıkarlarımızın korunması ve geliştirilmesi için önem arz etmektedir.

Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Denizini kontrol altında tutan, ihtiyacı olan bir şeyi, ihtiyacı olduğu zaman, istediği konuma ulaştırabilen kazanır’ sözü ile ; Türk Sularında Kabotaj Hakkının Türk Bayrağına ve Türk Halkına verilişinin 94 .yılı olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını coşkuyla kutluyorum.

Paylaşın:
1003 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ