logo

BALBALOĞLU “DEVRİMLERİNİ HATIRLAMA VE YAŞATMA GÜNÜDÜR”

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Evrim Balbaloğlu 10 Kasım Atatürk’ün Anma Günü nedeni ile yayınladığı mesajında, ” Bitmeyen bir aşktır ATATÜRK ! 10 Kasım 1938 bir yas değil, Atatürk ilke ve devrimlerini hatırlama ve yaşatma günüdür.” dedi.  

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Evrim Balbaloğlu 10 Kasım Atatürk’ün Anma Günü nedeni ile yazılı mesaj yayınladı.

Mesajında ülkenin bağımsızlığına, ekonomik özgürlüğüne ve üretkenliğin önemine dikkat çeken Balbaloğlu şu görüşlere yer verdi:

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 82.’inci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Eşsiz komutan büyük ATATÜRK’ün bizlere bıraktığı bağımsızlık, sonsuza dek devam edecektir.

ATATÜRK bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir ülke haline getirilebileceğini bütün dünyaya göstermiş ve tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Bir Milletin refah seviyesinde yaşamasının en kıymetli değerlerinden biri kuşkusuz üretmektir.

ATATÜRK’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözü ile tarım ülkesi olduğumuzu asla unutmamalıyız. Tarım ve üretim varsa bizlerde varız demektir.

Bir ülkenin bağımsızlığının temeli, kuşkusuz ekonomik güçtür.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen ATATÜRK gerçekleştirdiği sanayi devrimiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının temellerini atılmıştır.

Türk Milletine yeni bir yaşam vermek üzere hayata geçirdiği girişimler, milli ekonomi ile ilgili yasa ve kararlar, kamu yararını gözeten büyük yatırımlar, kurulan büyük tesisler, ekonomik alanda gerçekleştirdiği başlıca büyük işler olmustur.

Cumhuriyet devriminin ekonomi politikası ülke gerçeklerinden, milletin gereksinimlerini karşılamak üzere planlanmıştır.

ATATÜRK,  konuyla ilgili şu sözleri sarf etmişti:

“Özellikle ekonomik faaliyeti dayandıracağımız esaslar, her türlü bilgiyle beraber, doğrudan doğruya memleketimiz topraklarını koklayarak ve bu topraklarda bizzat çalışan insanların sözlerini işiterek belirlenecektir. Sanayi ve ticaretimiz için de aynı düşünüş egemen olacaktır.”

“Ekonomi demek, her şey demektir. Yaşamak için, mesut olmak için, insan varlığı için ne lâzımsa onların hepsi demektir. Ziraat demektir, ticaret demektir, çalışma demektir, her şey demektir.”

Bitmeyen bir aşktır ATATÜRK !
10 Kasım 1938 bir yas değil, Atatürk ilke ve devrimlerini hatırlama ve yaşatma günüdür. 

Atatürk, bir ülküdür, bir aşktır, bir tutkudur, bilimdir, akıldır, gelecektir, TÜRKİYE’dir.

Paylaşın:
686 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ