logo

BALBALOĞLU: “HER SİYASETÇİNİN GÖNLÜNDE BİR ASLAN YATAR”

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Kanal Z televizyonunda katıldığı ‘Gönüllü Ajanda’ Programında, “…her siyasetçinin gönlünde bir Aslan yatar tabi. Bizim bu hedefte çalışmamız bunu da motive eder. Ama genel merkezimizin de takdiridir, genel başkanımızın da takdiridir. Partim hangi görevi verirse ben bunu canla başla yapacağımı biliyorum zaten, hedefi tutturacağımı biliyorum. Bize ne görev düşürse onu yapacağız.” diye konuştu. 

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Kanal Z Televizyonunda canlı yayınlanan  ‘Gönüllü Ajanda’ Programında Gazeteci Doğan Gönüllü’nün sorularını yanıtladı.

3 Mart Perşembe günü 19.30’da yayınlanan programda konuşan Balbaloğlu, özgeçmişini, siyasete başlama gerekçesi ile teşkilat içi hareketliliği, Ereğli, Zonguldak ve ülkeye dair görüşlerini paylaştı.

“FAKİRLİKTE DEĞİL ZENGİNLİKTE EŞİTLENEN TÜRKİYE İÇİN…”

Soru üzerine siyasetteki yüksek hedefinin Türkiye’ye hizmet etmek olduğunu açıklayan Balbaloğlu, “her siyasetçinin bir hedefi olmalı, bunun başarıyı da getireceğini düşünüyorum. Ben siyasetçinin en önemli görevinin vatandaşının rahatlığını, ferahlığını, mutluluğunu oluşturma görevi olarak görüyorum…. Benim hedefim vatandaşın fakirliği için değil zenginliğinde eşitlenen bir Türkiye için çalışmak. Ve bunu inşa etmek çok önemli ” diye konuştu. Gönüllü’nün önümüzde seçimler de var, bir milletvekilliği adaylığı söz konusu olabilir mi sorusuna ise Balbaloğlu, “her siyasetçinin gönlünde bir Aslan yatar tabi. Bizim bu hedefte çalışmamız bunu da motive eder. Ama genel merkezimizin de takdiridir, genel başkanımızın da takdiridir. Partim hangi görevi verirse ben bunu canla başla yapacağımı biliyorum zaten, hedefi tutturacağımı biliyorum. Bize ne görev düşürse onu yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“ÖNCE ADALET” VURGUSU!

 Elinde geniş yetkiler olduğu takdirde ‘adaleti’ inşa etmek istediğini belirten Balbaloğlu, “Adaletin olmadığı hiçbir yerde başka hiçbir şeyi konuşmak doğru değil. Çok yetkim olsa adaleti temin ederek insanları haklarının, hukuklarının korunduğu bir düzen, bir sistem içerisinde yaşamalarını temin etmek isterim…. Adaletin ve hukukun olmadığı olmadığı bir yerde ne ekonomiden, ne eğitimden, ne sağlıktan ne de gelecek hedeflerinizden bahsedebilirsiniz… Öyle temel bir şeydir ki bunu temin etmediğiniz sürece hepsi eksik kalır. O yüzden adaletin temin olduğu her yerde çarkın işleyeceğini düşünüyorum.” dedi

İSTİFALARA ÜZÜLDÜ, KATILIMA SEVİNDİ

Balbaloğlu programda ayrıca, Ereğli ile ilgili olarak; son haftada ilçe teşkilatı içinde, başını İl başkan yardımcısı Asım Tazegül’ün çektiği istifalara üzüldüğünü, Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu’nun partiye tekrar katılımına ise sevindiğini, sahile cami veya başka bir yapılaşmaya karşı olduğunu, kamu binalarının ve kampüs inşasının gecikmesinin büyük eksiklik olduğunu, çevre yolunun merkezi iktidar tarafından geciktirildiğini, taşımalı eğitimim sisteminin kırsal kesimin tarımsal üretimi körelttiğini ve turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini savundu.  

“KÖMÜRDE İSTİHDAM VE ÜRETİM ARTTIRILMALI, FİLYOS’TA YEREL FİRMALARA HAK TANINMALI”

Zonguldak’ta ise TTK istihdamının ve kömür üretiminin arttırılmasını isteyen Balbaloğlu, Filyos Projesine işletmeci olarak yerel firmalara da hak tanınması gerektiğini söyledi.

(PROGRAMIN TAMANINI İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELİ TIKLAYINIZ)

GENÇ EĞİTİMLİ İŞSİZLİK’ EN BÜYÜK SORUN…

Halk gezilerinde kendisine en çok işsizlikle ilgili sorunların iletildiğini kaydeden Balbaloğlu, “en büyük istek iş. Kırsalda da merkezde de işsizlik en fazla karşılaştığımız sorun. Özelikle genç ve eğitimli  işsizimiz bize gelen en büyük şikayetlerden bir tanesi. ” diye konuştu. Zonguldak ve ilçelerinde tarımsal yatırım ve üretimin teşvik edilmesi gereğinin önemine dikkat çeken Balbaloğlu, potansiyelin yeterince değerlendirilmediğini savundu.

“BU GÜNLER DE GEÇECEK”

Balbaloğlu kapanış mesajında ise, “hiçbir vatandaşımız mutsuz ve umutsuz olmasın. Biz büyük bir milletiz. Kendi içimizden vatan kahramanları çıkarmışız. Biz zengin bir ülkeyiz. Sonsuz toprakları olan verimli tarım alanları olan, denizi güneşi olan bir ülkeyiz. Ve biz hakikaten birbirini seven bir milletiz. Hiç birimizin umutsuz olmaya hakkı yok. Bugünlerde geçecek. Sadece sandığa ve demokrasiye olan inançlarını kaybetmesinler. İradenin bizde olduğunu, mührün bizde olduğunu bilerek, bu düzenle bu sıkıntıları, bu çıkmaz noktaları aşabileceğimizi bilsinler.” diye konuştu.

Paylaşın:
565 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ