logo

BALBALOĞLU, “KADINA YÖNELİK ŞİDDET BİR İNSAN HAKKI İHLALİDİR”

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada; “Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir.”dedi.  

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade eden Balbaloğlu’nun açıklaması şöyle:

“Kadına yönelik şiddetle mücadele, Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla da devletin öncelikli sorumluluklarından birisi olarak tanımlanmaktadır. Devletin, kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek üzere yasa yapmak, bu yasaların uygulanmasını sağlamak ve denetlemek, kadınların yaşam hakkını korumak, caydırıcı önlemler almak zorunluluğu vardır.

Ülkemizin  11 Mayıs 2011 yılında imzacısı olduğu 1 Ağustos 2014 yılında yürürlüğe giren BM İstanbul Sözleşmesi’ne uygun olarak ve 6284 sayılı yasa çerçevesinde, şiddet gören kadınlara etkin koruma sağlanmalıdır.

Şiddet nedeniyle bir kadının yaşamını yitirmesi devletin sorumluluğudur.”

Paylaşın:
1276 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ