logo

BALBALOĞLU: “MUHTARLAR BAŞ TACIMIZDIR”

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr.Evrim Balbaloğlu ’19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı.

“Muhtarlar baş tacımızdır” diyen Balbaloğlu mesajında ifadeler yer verdi:

Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık müessesesi, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Muhtar da demokrasinin temel taşıdır.”

192 yıllık geçmişe sahip muhtarlık müessesesi halkımızın tercih ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlarımız son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar.

Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız bizlerin de baş tacıdır.

Halktan kopuk, halkın isteklerinden habersiz onların dertlerini, sıkıntılarını bilmeyen bir ülkenin yarınlarda var olması mümkün değildir.

Muhtarlarımız bulundukları köylerin ve mahallerin devletle olan iletişim kaynağıdır; dolayısıyla bu sorunların tespit ve aktarımında da önemli role sahiptirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasinin seçilmiş neferi olan, başta Zonguldak il ve ilçelerimizde görev yapan halkımızın hizmetkârı, başımızın tacı tüm muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü tebrik ediyor, hizmet ve katkılarından ötürü kendilerine teşekkür ediyor sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Görevi başında hizmet için şehit düşen bütün muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Paylaşın:
483 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ