logo

BALBALOĞLU: “TÜRK VE DÜNYA KADINLARINA SELAM, SEVGİ…”


İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr.Evrim Balbaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yazılı bir mesaj yayınlayarak konu ile ilgili güncel sosyoekonomik değerlendirmelerde bulundu.

Balbaloğlu’nun mesajı şöyle:

Büyük Atatürk’ün öncülüğünde ve TÜRK Milletinin bütün fertlerinin eşsiz fedakârlıklarıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları konusunda da öncü bir konuma sahiptir.

1926 yılında kabul edilen Türk Medenî Kanunu ve 1934 yılında kabul edilen Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı dünyanın pek çok ülkesinden önce Türkiye’de kadınların toplumsal alana katılmasının yolunu açmıştır.

Yasal olarak kadınlarımız her türlü hakka sahip olmasına rağmen eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş yaşamına kadar pek çok alanda hâlâ çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır.Kadına yönelik şiddet artarak devam etmekte, mevcut yasalar uygulanmamaktadır.

Kadınların eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ile ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, daima temel önceliğimiz olmalıdır.

Dünya Kadınlar Günü’nü bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, Türk ve Dünya kadınlarına selâm ve sevgilerimi iletiyorum.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
817 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ